Odunpazarı'ndan eğitime destek

Odunpazarı’ndan eğitime destek
 Eşit, parasız, bilimsel ve laik eğitimi savunan Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un talimatıyla halk merkezlerinin kapılarını çocuklara açıyor.Halk merkezleri, Covid-19 salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitime...

 


Eşit, parasız, bilimsel ve laik eğitimi savunan Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un talimatıyla halk merkezlerinin kapılarını çocuklara açıyor.


Halk merkezleri, Covid-19 salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitime imkansızlıklar sebebiyle ulaşmakta zorlanan veya katılamayan ihtiyaç sahibi çocuklara, internet ve bilgisayar erişimi sağlayacak. Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan 14 halk merkezi ile ihtiyaç sahibi çocuklara destek olacaklarını belirten Başkan Kurt, “Ne yazık ki EBA ile başlatılan uzaktan eğitime her çocuk ulaşamıyor. çok sayıda çocuğumuz bilgisayar ve internete erişemediği için eğitimine devam edemiyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bölgemizde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek olacağız.” dedi.


Açtığı atölyelerle on binlerce kişiye ulaşan Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri, uzaktan eğitim konusunda da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmaya hazırlanıyor. Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan 14 halk merkezi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’da yaşanan sistemsel sorunların yanı sıra bilgisayar, tablet veya internet yetersizliği nedeniyle eğitimden uzak kalan çocuklara destek olacak.


Halk merkezlerinin bilgisayar destekli atölyelerinde var olan bilgisayar ve internet erişimi çocukların hizmetine sunulacak. çocuklar da sunulan internet erişimi ile EBA’daki online canlı derslere katılabilecek. Halk merkezleri, bilgisayar alt yapısının kapasitesine göre öğrencilere hizmet verecek. çocuklara hizmet verecek olan sınıflar, Covid-19 ile ilgili tüm tedbirlerin alınarak hazırlandı. 13 ayrı mahallede bulunan halk merkezleri, başvuruları değerlendirerek, ihtiyaç sahibi çocukları belirleyecek. Belirlenen bu çocuklar, yüz yüze eğitimin yapılamadığı süre boyunca kendilerine ayrılan bilgisayarları kullanabilecek.


HALK MERKEZLERİNDEN EBA’YA ERİŞİME DESTEK


Kaliteli bir eğitimin her çocuğun hakkı olduğuna dikkat çeken Odunpazarı belediye Başkanı  Kazım Kurt, “Türkiye’nin mevcut eğitim sisteminde zaten büyük sorunlar yaşanıyordu, buna Covid-19 salgınıyla başlatılan uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar da eklendi. Bu durum ülkemizin geleceği olan çocukların eğitimi için yaşadığımız kaygıları artırdı. Ne yazık ki EBA ile başlatılan uzaktan eğitime her çocuk ulaşamıyor. çok sayıda çocuğumuz bilgisayar ve internete erişemediği için eğitimine devam edemiyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bölgemizde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek olacağız. Onların bu eksiklikleri yaşamamaları için imkanlarımız dahilinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Eşit, parasız, bilimsel, laik ve kaliteli bir eğitim her çocuğun hakkı. Biz de çocuklarımızın bu haklarının savunmaya devam edeceğiz”


Odunpazarı Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanmak isteyen veliler Halk Merkezlerine başvurabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.