Kahveciler dert küpü

Kahveciler dert küpü
Kahveci esnafı her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Eskişehir ve genelinde pandemi sürecinde onlarca işletmeye kilit vuruldu.Esnafın, artık dayanacak gücü kalmadı. İş yapamayan, kirasını primini vergisini ödeyemeyen esnaf,...

Kahveci esnafı her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Eskişehir ve genelinde pandemi sürecinde onlarca işletmeye kilit vuruldu.


Esnafın, artık dayanacak gücü kalmadı. İş yapamayan, kirasını primini vergisini ödeyemeyen esnaf, çareyi ekmek teknesine kilit vurmakta buluyor. ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de işletmesini kapatan esnaf sayısında da büyük bir tırmanışın yaşandığına dikkat çeken Kahveciler Odası Başkanı Zeki çoban “Artık ocağın dumanı tütmüyor” dedi.


Pandemi süreciyle birlikte sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade eden oda başkanı çoban “Bu zorlu süreçten en çok etkilenen sektörlerden biriyiz. Yaşadığımız sorun çok büyük. Bu sorun çözülmediği sürece kahvehane diye bir işletme kalmayacak. Siyasilerde seçim döneminde oy istemek için gideceği kahve bulamayacak. Kahvelerde pandemi sürecinde büyük bir sessizlik hâkim Hepsi birer çay ocağı gibi çalışıyor. Kiralar başta olmak üzere, vergi, sigorta prim borçları stopaj gibi ödemelere yetişemeyen üyelerimiz iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. Odaya da aidat borcu için başvuruda bulunmuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.