Oğuz Atay serisi devam ediyor

Oğuz Atay serisi devam ediyor
ESOGÜ Medya Birimi tarafından Youtube içeriği olarak hazırlanan video konsepti “Bibliyofil”in yeni bölümünde Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin ile gerçekleştirilen Oğuz Atay serisi devam ediyor. Yazarın romanları arasında...

ESOGü Medya Birimi tarafından Youtube içeriği olarak hazırlanan video konsepti “Bibliyofil”in yeni bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Şahin ile gerçekleştirilen Oğuz Atay serisi devam ediyor. 


Yazarın romanları arasında Tehlikeli Oyunlar’ın Oğuz Atay üslubunu tam anlamıyla, “daha kristalize” bir şekilde yansıtması açısından ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Şahin, romanı dili, karakterleri ve felsefesi bakımından değerlendirdi. Oğuz Atay zihninin, Türk edebiyatının son 150 senelik birikiminin temsili olduğunu ifade eden Prof. Dr. İbrahim Şahin, romanın kahramanları olan Hikmet Benol ve Albay Hüsamettin Tanbay’ın da hem farklı değerler yargılarının hem de Türk edebiyatından farklı üslupların sembolü olduğunu belirtti. Prof. Dr. İbrahim Şahin, Hikmet karakterinin “ben” olma serüveninin anlatıldığı “Tehlikeli Oyunlar” romanının derin ve dikkatli bir şekilde okunması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.