Umre yerine mahkemeye

Umre yerine mahkemeye
Eskişehir’de yeni bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Geçtiğimiz sezon ibadet amacıyla Umre’ye gitmek için hazırlık yapan 93 kişi, anlaşma yaptıkları bir turizm şirketi tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek...

Eskişehir’de yeni bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Geçtiğimiz sezon ibadet amacıyla Umre’ye gitmek için hazırlık yapan 93 kişi, anlaşma yaptıkları bir turizm şirketi tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundu. Gelen başvuru üzerine savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından şirketin Eskişehir’deki şube sahibi ve çalışanları hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçu iddiasıyla dava açıldı.


BİNLERCE LİRA öDEDİK


1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına çoğu yaşlı olan mağdurlar, tutuklu sanık ile taraf avukatları katıldı. Şirketle Umre ziyareti karşılığı bedeli olarak vize, ulaşım ve konaklama bedeli olarak binlerce lira ödedikleri halde gidemediklerini belirten mağdurlar, paralarının da geri iade edilemediğini söyledi. Umre yerine mahkeme salonuna taşınan vatandaşlar, kendilerini dolandırdıklarını iddia ettiği şirketin Eskişehir’deki temsilcilerinden şikâyetçi olduklarını da sözlerine ekledi.


KENDİSİNİ SAVUNDU


Halen bu suçtan cezaevinde tutuklu olan ve şirketin işletmeciliğini yapan Veysel D. “Diğer sanıklardan Yusuf D.,benim oğlumdur. Şahin O. ile Yusuf ç. birlikte çalıştığımız kişilerdir. Benim adıma kayıtlı turizm ve seyahat şirketim var. Tek ortaklı bir şirkettir. Şirket Ticaret İl Müdürlüğüne kayıtlıdır. Oğlum Yusuf’da yanımda çalışmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığının şirketimizi Hac ve Umre hizmetinden men ettiğine dair almış olduğu karardan haberimiz vardı. Ancak biz bu karara itiraz etmiştik. Biz İstanbul’da faaliyet gösteren bir şirket ile işbirliği yaptık. Umre döneminde gelen vatandaşın müracaatını yapıp bir miktarda ücret alıyorduk. Biz şirket olarak başvuru yapanlara pasaport çıkarttık. Almış olduğumuz bedelleri de İstanbul merkezli şirkete havale ediyorduk. Ancak bu şirket Umre için gerekli vizeyi çıkartmadı. Vatandaşlarımız da 30 Mart tarihinde Umreye gidemedi. Bizim dolandırıcılıkla bir alakamız yok. Sorumu olan İstanbul’daki şirket yetkilileridir” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelemeyen mağdurların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Ali Naki Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.