Konvoylu eylem

Konvoylu eylem
Eskişehir’deki sağlık çalışanları yaşadıkları haksızlıklara karşı araçları ile konvoy yapıp, ardından alanlara indiler. Düzenlenen eylemde konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal, sağlık çalışanlarının seslerini...

Eskişehir’deki sağlık çalışanları yaşadıkları haksızlıklara karşı araçları ile konvoy yapıp, ardından alanlara indiler. Düzenlenen eylemde konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal, sağlık çalışanlarının seslerini duyurmak için toplandıklarını belirterek, “çok geç olmadan, yanlış üstüne yanlış yapmadan sağlık çalışanlarının sesi duyulmalı ve kangren halini almış sorunlar çözülmelidir. Artık yeter!” diye konuştu.


Ocak ayında dünyada, 11 Marttan bu yana ülkemizde korona virüsü ile mücadele ettiklerini belirten Köksal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sağlık çalışanları özveriliyle gece gündüz demeden; güvenliğinden sekreterine, hizmetlisinden memuruna, hemşiresinden röntgen teknisyenine, tabibinden ATT’sine, uzman hekiminden diş hekimine tam bir ekip ruhu ile savaş veriyor! Bugün sağlık çalışanlarını halk nazarında paragöz, durmadan para isteyen konumuna düşürenlere cevap vermek için buradayız.


DİŞ HASTANELERİ TERK EDİLMİŞ DURUMDA


Maliye Bakanlığına, Bakanlar Kuruluna Reis-i Cumhur’a bizim sorunlarımız, sağlık çalışanlarının dertleri ya anlatılmıyor yada yanlış bilgi veriliyor. Ağız ve diş hastaneleri kaderine terk edilmiş durumda! Yetkililer, Sağlık Bakanlığı bürokratları çalışma barışını daha iyi nasıl yaparız yerine işleri daha da içinden çıkılmaz hale getirmişler ve ne sağlıktan ne paradan ne de sahadan haberleri olmadığını göstermişlerdir. Şöyleki; unutulan en büyük nokta tam 6 aydır sahada verilen ve dünyaya örnek gösterilen hizmet mücadelesinde sadece 3 ay destek verip bunun da adını %100 tavan ödeme deyip halk nazarında yapılan hizmetin karşılığının alındığını düşünüp bizleri yani bütün sağlık ordusunu iş bilmeyen bürokrat takımı ateşe atmışlardır. Ailemiz inanmıyor, çevremiz inanmıyor, bunların kazanmadığımız paraya inanmadığı yerde Maliye Bakanlığı, Bakanlar Kurulu, Reis-i Cumhur inanır mı?


Bugün Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önündeyiz! Sayın Sağlık Bakanımıza teşekkür etmek için bugün burada toplandık! çünkü Sağlık Bakanlığı diyorki en büyük risk diş hastaneleri hasta ile yakın temas yüz yüze çalışıyorlar. Diyorki protez yapmayın, impilant tedavisi yapmayın, günlük sadece 7 hastaya bakın. Ancak ben maddi destek vermem, döner sermaye vermem, kendiniz kazanacaksınız. Ama hasta bakmak yasak. Hasta bakarsanız korona bulaş riski var ama parada vermem.


YüKüMüZ 5 KAT ARTTI


Sadece Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları… Kimin iş yükü beş kat arttı. Sadece sağlık çalışanlarının… Maliye Bakanına burada sizlerin huzurunda sesleniyorum. öğretmen izin yaptı maaşı aldımı? Ek ders ücretini aldı mı? Aldı. Camiler kapandı imamlarımız maaşını aldı mı? Aldı. Değerli basın mensupları; Sağlık çalışanları ne istiyor. Asker, polis, öğretmen, memur, imam ve diğer meslek grubu gibi sağlık çalışanları da tek kalemde maaş istiyor. Ev alırken, borç alırken, hesap yaparken, olmayan verilemeyen birçok alanda kalmamış döner sermaye üzerinden eksik hesap yapmak istemiyor. öğretmenleri siz edebiyat, fen, matematik diye ayırıp mı maaş veriyorsunuz? Polislerin görev yaptığı yere göre maaşları mı değişiyor? Askerler farklı farklı mı maaş alıyor? Banka memuru müşteri az gelirse düşük maaş mı alıyor? Tapu dairesinde, nüfus dairesinde az iş yapar ise maaşı mı düşüyor? Sağlık çalışanı özellikle Diş Hastanesi diyorki bulaş riski yüksek hasta bakamazsın ama parada alamazsın. Teşekkürler Sayın Bakanım Şişecam’da, Arçelik’te, Eti’de maaş alan 20 yıllık işçiler bile diş hekimlerimizden yüksek maaş alıyorlar.


3000 LİRA İçİN 1000 DİŞ çEKMEK ZORUNDA


Durmadan hedef koyuyoruz masa başında şu kadar puan yap döner sermaye al. Hastaneye herkes hayatında bir kez gelmiştir burası diş hastanesi koltuğa oturan yarım saatten önce kalkamaz hatta bazen 2 saate kadar uzayabilir. Bir diş hekimi 3000 TL döner sermaye hedefini tutturmak için tam 1000 diş çekmesi lazım. İyi dinleyin 1000 diş çekmesi lazım. En az 50 kanal tedavisi yapması lazım. Değerli Basın Mensupları; Sağlık bizde iki döneme ayrılır… 2002 öncesi ve sonrası diye SSK kuyruklarını biliyoruz ilaç almak için sıra almak için uzayan kuyrukları biliyoruz 2002 sonrası dönemde çok şükür halk memnuniyet oranı %25’lerden % 78’lere çıkmasını sağlayan başta sağlık politikaları olmak üzere gizli kahramanlar sağlık çalışanlarıdır. Eğer siz bu başarıyı gözardı ederseniz sağlık da kırılgan yapı tekrar başlar. çünkü sağlık çalışanları Avrupa’da ve dünyadaki meslektaşlarına göre tam 5 kat fazla çalışıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.