Tarihi Kentler Birliği'nden Eskişehir'e ödül

Tarihi Kentler Birliği’nden  Eskişehir’e ödül
 Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir turizminin kalbi konumunda olan Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Avlu Odunpazarı ve ticari komplekslerin...

 


Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir turizminin kalbi konumunda olan Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Avlu Odunpazarı ve ticari komplekslerin çalışmaları devam ederken, Odunpazarı Bölgesi öngörünüm Projesi Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.


Odunpazarı Bölgesi’nde hayata geçirdiği projeler ile kent turizmine büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kentteki turist sayısını arttırmak ve Odunpazarı’nı cazibe merkezi haline getirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi ve Avlu Odunpazarı’ndaçalışmalar hızla devam ederken, bölgede hayata geçen ve çalışmalarında sona gelinen proje, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü. Tescilli yapılar ile kurgulanarak şehre kazandırılacak ve bölgeyi atıl durumdan kurtararak cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak bu önemli proje, Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görüldü.


Geleneksel yapı tekniklerinden ilham alınarak alanında uzman belediye ekiplerince hazırlanan projenin Odunpazarı’na daha da hareket katacağına inandığını ifade eden Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İstanbul’da düzenlenen Tarihi Kentler Birliği toplantısında ödülü Başkan Büyükerşen adına aldı. Bu tür örnek projeleri gördükçe Eskişehirli olmaktan bir kez daha gurur duyduklarını ifade eden Erdal Şanlı “Eskişehir’i Sayın Büyükerşen’den öncesi ve sonrası diye ikiye ayırabiliriz. 1999 öncesi sıradan bir Anadolu kenti olan Eskişehir, Başkan Büyükerşen’in vizyonuyla hayata geçirilen projeler ile bugün Türkiye’nin dört bir yanından turist çeken bir kent olmuştur. Büyükşehir Belediyemizin mimarları tarafından hazırlanan bu güzel proje de Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ni daha da hareketlendirecektir. Proje tamamlanmadan böyle bir ödüle layık görülmesi de bizleri son derece gururlandırmıştır” diyerek Başkan Yılmaz Büyükerşen ve projede emeği geçen herkesi tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.