Eskişehir halkının sumatik çilesi bitmiyor

Eskişehir halkının sumatik çilesi bitmiyor
üketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir’de halkın içme suyu kullanımındaki karmaşık düzenden ve sumatiklerden ödeme zahmetinden şikâyetler aldıklarını, ödemelerin yalnızca sumatiklerden...






üketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir’de halkın içme suyu kullanımındaki karmaşık düzenden ve sumatiklerden ödeme zahmetinden şikâyetler aldıklarını, ödemelerin yalnızca sumatiklerden değil internet üzerinden de yapılabilmesini talep ettiğini belirtti.


Türkiye’nin pek çok yerinde, su kullanım ücretleri internet üzerinden ödenebilirken buna karşın ülkenin büyükşehirlerinden olan Eskişehir’deki insanlar, su temin edebilmek için evden çıkıp yakınlarında sumatik bulmak durumunda kalıyor. Su kartlarına para yükleyen vatandaşlar, tekrar eve dönüp kartı sayaca soktuktan sonra su kullanmaya devam edebiliyor. Eskisehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğün (ESKİ) resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre; şehir genelinde, bazıları yan yana olmakla birlikte, 48 tane sumatik bulunuyor. Bu durumda 2 bin 678 kilometre karelik şehir merkezinde her 55 kilometre kareye bir sumatik düşüyor. Halkın hoşnutsuz olma sebeplerinden bir diğeri de su yükleme ücreti alt sınırının oldukça yüksek olmasıdır. Eskişehir halkı, bu zahmetli ödeme sürecinin, kendilerini zor durumda bıraktığını ve bir an önce internet üzerinden ödemeye imkân sağlayan bir sisteme geçilmesini istiyor. özellikle Korona virüs sürecinde olabildiğince kalabalıktan uzak kalmaya çalışan insanlar, sumatiklere ulaşabilmek için uzun mesafeler kat etmek veya gece geç saatte dışarı çıkmak durumunda kalabiliyor. Ayrıca yaşlı ve evden çıkamayan vatandaşların, bu süreçte pek çok kez zor durumda kaldıklarını belirterek, gerekli mercilere sıkça şikâyetlerde bulundukları biliniyor. Tüm bunlara rağmen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ESKİ) hâlâ somut bir adım atmamış olması, halkı huzursuz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.