ZABITA EKİPLERİ OTOGAR DENETİMLERİNİ ARTTIRDI

ZABITA EKİPLERİ OTOGAR DENETİMLERİNİ ARTTIRDI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kararlılıkla uygulamaya devam ettiği Koronavirüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında, bir yandan İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen denetimlere katılırken, bir yandan...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kararlılıkla uygulamaya devam ettiği Koronavirüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında, bir yandan İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen denetimlere katılırken, bir yandan da kendi denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda Otogar’da otobüs firmalarını bilgilendirirken, HES Kodu ve yolcu sayısı kontrolleri gerçekleştirdi.


Pandemi döneminin başından itibaren, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla sıkı bir mücadele veren Büyükşehir Belediyesi, kontrollü sosyal hayatla ilgili olarak vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Yoğunluğun yaşandığı bölgelerde vatandaşları fiziksel mesafe, maske ve hijyen konusunda bilinçlendirmeye devam eden zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nca gerçekleştirilen denetimlere de özel olarak katılıyor. Ayrıca toplu taşıma araçları, servisler ve taksilerde de denetimler gerçekleştiren ekipler, son olarak Otogar’da denetimlerini sürdürdü. Otobüs firmalarını genelgeler hakkında bilgilendiren zabıta ekipleri, yolculuk yapan vatandaşların da HES Kodu sorgulamalarını gerçekleştirdi.


Eskişehir’de vaka sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çeken zabıta ekipleri, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu ‘Ev dışında her yerde maske takma zorunluluğunu’ da vatandaşlara özellikle hatırlattıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.