"Eskişehir'de durum çok vahim"

“Eskişehir’de durum çok vahim”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, sendikalarının sağlık çalışanlarının taleplerini sağır sultanlara bile duyurduğunu ama yöneticilere duyuramadığından yakındı. Özkavak,...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, sendikalarının sağlık çalışanlarının taleplerini sağır sultanlara bile duyurduğunu ama yöneticilere duyuramadığından yakındı. özkavak, “Tabiri caizse bizimle maytap geçilmesine izin vermeyeceğiz demek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“HER GüN BİRKAç ARKADAŞIMIZ COVİD-19’A YAKALANMAKTADIR”
Açıklamasında ülke olarak tarihin en ağır günlerinden geçildiğinin kuşku götürmez bir gerçek olduğunu kaydeden Başkan özkavak,
“Hem salgının ulaştığı boyut hem ekonomik çöküş bizleri soluk alamaz duruma getirmiştir. İlimizdeki tabloda bunun dışında değildir. İlimizdeki sağlık emekçileri büyük bir vurdumduymazlığın ağır çalışma koşullarının mobbing uygulamalarının etkisiyle artık her gün daha çok Covid 19’a yakalanmaktadır. Artık neredeyse her gün birkaç arkadaşımızın hastalığa yakalandığı karantinaya alındığı haberleri almaktayız. Hekiminden hemşiresine, tıbbı sekreterine, psikologlardan laborantına değin birçok meslek grubu mensubundan arkadaşımız Covid-19 nedeniyle tedavi görmekte izleme alınmaktadır” dedi.
“KİTLESEL BULAŞIN
öNü AçILIYOR”
Tüm bu yaşananlara rağmen yöneticilerin vurdumduymazlığının devam ettiğini kaydeden özkavak,
“Gerekli tedbirlerin alınmayarak büyük ve kitlesel bir bulaşın önü açılmaktadır. Yetkililere sorumluluklarını hatırlatarak derhal gerekli tedbirleri almaya sağlık emek ve meslek örgütleriyle gerçekleri paylaşmaya davet ediyoruz. Aldığımız duyumlar ilimizdeki bulaş durumunun olağanüstü arttığını, her gün bir önceki sayıları aştığını göstermektedir. Durum vahimdir. Uyarıyoruz halkın sağlığını ve sağlık emekçilerinin sağlığını bu kadar tehlikeye atmayın” şeklinde konuştu.
“SAĞLIK EMEKçİLERİ SIKINTI ALTINDA”
özkavak, sözlerine şöyle devam etti:
“Sağlık emekçileri büyük bir moralsizlik değerbilmezlik ve ekonomik sıkıntı altındadır. Hayat her geçen gün pahalılaşırken elektrik, su, doğalgaz, gıda gibi tüm temel giderleri artarken gelirleri azalmaktadır. Dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde sağlık emekçileri el üstünde tutulup sorunları çözülürken maddi olarak en üst düzeyde desteklenirken bizde tam tersine; ek ödemeleri kesilerek, kuşa çevrilerek, vergi kesintileri yapılarak düşürülmektedir. Bir taraftan kamuoyu önünde alkışlanan, tavandan ek ödemeler verileceği söylenen sağlık emekçileri gerçekte büyük bir adaletsiz ödeme sistemine ağır çalışma koşullarına mahkûm edilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.