Kurt "Onların yanındayız"

Kurt “Onların yanındayız”
Odunpazarı Belediyesi, Ermenistan’ın saldırısı altındaki Azerbaycan’a destek olduğunu göstermek için Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binası önündeki bayrak direğine Azerbaycan bayrağı astı. İki kardeş ulusun bayraklarının...

Odunpazarı Belediyesi, Ermenistan’ın saldırısı altındaki Azerbaycan’a destek olduğunu göstermek için Odunpazarı Belediyesi Ana Hizmet Binası önündeki bayrak direğine Azerbaycan bayrağı astı. İki kardeş ulusun bayraklarının gönderde dalgalandığını gören Odunpazarlılar, duygu dolu anlar yaşadı.
Ermenistan’ın insani ateşkesi ihlal ettiğine dikkat çeken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ermenistan’ın sivillere saldırarak savaş suçu işlediğinin vurguladı. Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir an önce barış sağlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözlerine atıfta bulundu. Başkan Kurt, “O yiğit insanlar kendi ülkelerinin, insanlarının haklarını koruyorlar. Sadece bizim değil aslında bütün demokrat dünyanın Azerbaycan'a destek vermesi lazım. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev çok güzel bir tanımlama yaptı. 'Biz Ermeni halkına düşman değiliz Ermeni yönetiminden şikayetçiyiz'. Dost olarak iki halk yan yana gelebilir, ancak Ermeni yönetiminin Azerbaycan topraklarını işgal etmesi asla kabul edilemez. Biz onların her zaman yanındayız. Bu nedenle de belediye binamıza Bayrağımızın yanına kardeşimiz Azerbaycan’ın bayrağını astık" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.