Maskeler yerlerde

Maskeler yerlerde
 Koronavirüs salgını ile brlikte kullanımı artan maske eldivenlerin sokaklara ve en çokta toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılması toplum sağlığı için tehlike yaratıyor.Virüs vakalarının giderek arttığı...

 


Koronavirüs salgını ile brlikte kullanımı artan maske eldivenlerin sokaklara ve en çokta toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara atılması toplum sağlığı için tehlike yaratıyor.


Virüs vakalarının giderek arttığı şu günlerde zorunlu hale getirilen maskelerin cadde ve sokaklarda çok sık görülmesi üzerine birçok park, bahçe ve otobüs duraklarına hazırlanan uyarı amaçlı levhalar yerleştirildi. Salgın için önlem amaçlı maskelerin sokaklarda yerlere atıldığını gören duyarı vatandaşlar, sağlığı tehdit eden kişi veya kişilerin tespit edilerek cezalandırılmalarını istediler. Kullanılmış maskelerin yere atılmasının salgına adeta davetiye çıkarttığına dikkat çeken uzmanlar “Kullanılmış maske ve eldivenlerin en çok toplu taşıma durakları etrafına atıldığı görülmekte. Atık olan bu ürünler koronavirüs salgının devam ettiği bu dönemde hijyen bakımından tehlike yaratıyor. Yere atıldığı zaman, maskenin üzerinde yeterli miktarda virüs yükü varsa tutan kişiyi kontamine edebilir ve hastalandırabilir. Bu yüzden hastaysanız, hasta olduğunuzu düşünüyorsanız ya da Covid-19 şüphesi taşıyan bir kişiyle aynı ikamette yaşıyorsanız ve dışarı çıkabiliyorsanız maske takabilirsiniz. Ancak, kullandığınız maskeyi sokak yerine kapalı atık kutularınıza atmalısınız” diye çağrıda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.