Hamsi, et fiyatını yakalamak üzere

Hamsi, et fiyatını yakalamak üzere
 Hamsinin kilosu Eskişehir’deki tezgahlarda 50 Liraya yükselip et fiyatını da yakalayınca, satan da tüketen de bir anda sıkıntıya girdi.Denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından balık severlerin âdeta hücum ettiği...

 


Hamsinin kilosu Eskişehir’deki tezgahlarda 50 Liraya yükselip et fiyatını da yakalayınca, satan da tüketen de bir anda sıkıntıya girdi.


Denizlerdeki av yasağının sona ermesinin ardından balık severlerin âdeta hücum ettiği tezgahlarda dün şok eden bir fiyat manzarası yaşandı. Karadenizden gelen hamsi, iki gün önce 20 liradan satılırken fiyat etiketine dün 50 lira yazıldı. Hamsi deki fiyatın iki misli artması, hem esnafı hemde balık sevenlerde şok etkisi yarattı. Kasap ve marketlerde et ya da kıyma fiyatını bile geçen hamsi seyirlik oldu. Fiyatı gören vatandaş, evine eli boş durumda kaldı. Eski çukurcarşı girişinde faaliyet gösteren balıkçı esnafı da artan fiyattan dert yanarak "Getirdik ama nasıl satacağımızı düşünüyoruz. Bu kadar yükseleceğini bizde tahmin etmiyorduk. Vatandaş fiyatı görünce çekip gidiyor" diye dert yandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.