"Böyle mantık olur mu?"

“Böyle mantık olur mu?”
CHP Milletvekili Utku Çakırözer’in engelli yurttaşların YHT ve diğer şehirlerarası tren seferlerinde ücretsiz seyahat hakkının önce kaldırıldığı, sonra da kota ile sınırlandığına ilişkin TBMM’de verdiği soru önergesini...

CHP Milletvekili Utku çakırözer’in engelli yurttaşların YHT ve diğer şehirlerarası tren seferlerinde ücretsiz seyahat hakkının önce kaldırıldığı, sonra da kota ile sınırlandığına ilişkin TBMM’de verdiği soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, kısıtlamaları itiraf etti.


Bakan Karaismailoğlu, verdiği yanıtta, engelli yolcuların salgın bulaşma riskine karşı korunması amacıyla tren seferlerindeki ücretsiz seyahat hakkının kısıtlandığını açıkladı.


Bakanın kısıtlamalar için sunduğu pandemi gerekçesini de eleştiren çakırözer, “Bakanın özrü kabahatinden büyük! Engelliler vebalı mıki herkes seyahat ederken onlar salgın nedeniyle seyahat edemeyecek? Ya da kanun aykırı yüzde 1 ya da 2’lik kotalar kadar bilet alabilecek. Kamuda ve özel sektörde engelli yurttaşlarımız işe gitmeye devam ediyor. Ama salgın var diye trene ücretsiz bindirilmiyor! öte yandan parasını verirlerse aynı engelli yurttaşlarımız pandemiye rağmen aynı trene rahatlıkla binebiliyorlar! Böyle mantık olur mu? Bu ayıplı duruma derhal son verilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.