Sağlık Çalışanları Bakan Koca'dan randevu istedi

Sağlık Çalışanları Bakan Koca’dan randevu istedi
Sağlık hizmeti sırasında hastalandıklarını, öldüklerini ifade eden Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici,  “Sağlık Bakanımızın ilimize geleceği şu günlerde bizlerde gördüğümüz, yaşadığımız sorunları birinci ağızdan...

Sağlık hizmeti sırasında hastalandıklarını, öldüklerini ifade eden Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici,  “Sağlık Bakanımızın ilimize geleceği şu günlerde bizlerde gördüğümüz, yaşadığımız sorunları birinci ağızdan yetkili makamlara iletmek ve soracağımız sorulara cevap istemekteyiz” dedi.


Sağlık hizmeti sırasında hastalandıklarını, öldüklerini ifade eden Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici,  “Sağlık Müdürlüğüyle görüşme talebimize cevap verilmemiştir. Sağlık Bakanlığı Saha Denetleme ekiplerinin ilimizde olduğu, Sayın Sağlık Bakanımızın ilimize geleceği şu günlerde bizlerde gördüğümüz, yaşadığımız sorunları birinci ağızdan yetkili makamlara iletmek ve soracağımız sorulara cevap istemekteyiz” dedi.


Her gün onlarca sağlık çalışanının Covid-19 (+) pozitif olduğunu duyduklarını, bunların birçoğunun hastaneye yatarak tedavi olduğunu kaydeden Nesrin Ekici,  “Yetkililerden sağlık çalışanlarının kaçının covid-19 hastalığına yakalandığını, kaçının hastaneye yattığını, covid-19 testi yaptıran semptomu olan sağlık çalışanlarının test sonucu çıkıncaya kadar çalıştırılıp, çalıştırılmadığını, karantina ve izolasyon sürelerine uyulup, uyulmadığını bilmek istemekteyiz. Bunları bilelim ki sağlık meslek örgütleri olarak bizler meslektaşlarımıza destek olalım, sıkıntılarına ortak olalım ve gerektiğinde onları uyarabilelim. Sadece hastahane de çalışan sağlık çalışanları değil muayenehanelerinde çalışan hekim, diş hekimi, veteriner hekim, serbest eczahane sahibi eczacılar ve çalışanları için pandemi riskleri açısından standartlar getirilmeli, bu konularla ilgili koruyucu malzemelere ulaşmaları kolaylaştırılmalıdır” şeklinde konuştu. 


Ekici açıklamasının  sonunda,  “Eskişehir Kütahya Bilecik Diş Hekimleri Odası, Eskişehir Bilecik Eczacı Odası, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası’ ndan (SES) oluşan Sağlık Meslek örgütleri olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve ilimizi ziyarete gelecek olan Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ dan sorunlarımızı ve sorularımızı iletmek için randevu talep etmekteyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.