Düşünce suçluları için tahliye çağrısı

Düşünce suçluları için tahliye çağrısı
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM’ye sunulan torba yasa kapsamında infaz yasası ile cezaevlerinden salıverilen hükümlülerin denetimli serbestlik süresinin uzatılması düzenlemesi görüşmelerinde, cezaevlerindeki...

CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, TBMM’ye sunulan torba yasa kapsamında infaz yasası ile cezaevlerinden salıverilen hükümlülerin denetimli serbestlik süresinin uzatılması düzenlemesi görüşmelerinde, cezaevlerindeki düşünce suçlularının tahliye edilmesi çağrısında bulundu.


çakırözer,  salgın nedeniyle kapalı cezaevinden açık cezaevine geçme hakkıverilen hükümlüler ile denetimli serbestlik hakkından yararlanan hükümlüler için izin süresi 2021 yılına kadar uzatılmasını düzenlemesine de değinerek, cezaevlerindeki düşünce suçluluları için özgürlük istedi. çakırözer, “Ben burada cezaevlerindeki düşünce suçlularının durumunu da gündeminize getirmek istiyorum. Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız Covid koşulları altında beş aydır Sincan Cezaevinde. Benzer şekilde Osman Kavala dört yıldır cezaevinde. 1 beraat, 2 tahliye kararına rağmen Osman Kavala’nın hâlâ cezaevinde durması ve hele hele de bizler 100 bin kişiyi cezaevinden çıkarırken, tutuklu olmasına rağmen, hükümlü olmamasına rağmen cezaevinde kalması aslında sadece yargının değil hepimizin ayıbıdır. Buradan bir kez daha haberi, yazısı, sosyal medya paylaşımları nedeniyle haksız, hukuksuz tutuklu gazeteciler, siyasiler, avukatlar için de özgürlük talebinde bulunmak isterim” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.