"Çiftçinin sesine kulak verin"

“Çiftçinin sesine kulak verin”
 İYİ Parti’li Kabukcuoğlu konuşmasında, Ekim ayının sonu olduğu hâlde pancar fiyatlarının hâlâ belirlenmemesi sebebiyle çiftçinin ne ekeceğine karar veremediğini, TürkŞeker’in pancar nakliye ücretini geçen yılın yüzde...

 


İYİ Parti’li Kabukcuoğlu konuşmasında, Ekim ayının sonu olduğu hâlde pancar fiyatlarının hâlâ belirlenmemesi sebebiyle çiftçinin ne ekeceğine karar veremediğini, TürkŞeker’in pancar nakliye ücretini geçen yılın yüzde 23 altında belirlediğinden nakliyecilerin ek ücret almadan taşıma yapmadığını, bu nedenle pancarın tarlada beklediğini, kaybedenin Türk çiftçisi, Türk Milleti olduğunu dile getirdi.


Kabukcuoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ekim ayının sonu olduğu hâlde pancar fiyatları hâlâ belirlenmemiştir. Bölgem Eskişehir'in çiftçileri önemli pancar üreticilerindendir. Girdilerin yüksekliği de dikkate alınırsa pancar fiyatının en az 400 lira olması gerekir. Ayrıca TürkŞeker bu yıl pancar taşımada bir değişikliğe gitti: önceleri, pancar nakliyesini bölgedeki şeker fabrikaları ve nakliyeciler belirlerken bu yıl TürkŞeker kendi belirlemiştir ve de bu yıl belirlediği fiyat geçen yıl belirlenen, kabul edilen fiyatın yüzde 23 altındadır.     


MEMLEKETTE NEYİN FİYATI DüŞüYOR Kİ PANCAR TAŞIMASININ FİYATI DüŞSüN?


Memlekette neyin fiyatı düşüyor ki pancar taşımasının fiyatı düşsün? Bu fiyata nakliyeci pancarı taşımamakta, pancar ekicisinden ilave ücret almaktadır. İlave ücret almayan nakliyeciler pancar taşımasını yapmıyorlar. Pancar tarlada bekliyor, çiftçi fiyat belirlenmediği için ne ekeceğine karar veremiyor. Hükûmet bunların planlamasını yapamadığı için kafasına göre ürünlerde gümrük vergisini artırıyor, azaltıyor. Kaybeden Türk çiftçisi, Türk milleti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.