"Konsolosluk bilmesin" dedi

“Konsolosluk bilmesin”  dedi
Eskişehir’de Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda yakalanan 2 mültecinin yargılanmasına başlanıldı.Eskişehir 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara koronavirüsü...

Eskişehir’de Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda yakalanan 2 mültecinin yargılanmasına başlanıldı.


Eskişehir 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalara koronavirüsü salgını nedeniyle tutuklu sanıklar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken avukatları da hazır bulundu. Haklarında ‘uyuşturucu madde ticaret yapma’ suçundan dava açılan birisi İranlı diğeri de Afgan olan mülteciler ilk savunmalarını yaptı. Birisi çanta ile diğeri ise poşet dolusu narkotik madde ile yakalandıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen sanıklar, verdikleri ifadelerinde suçlamayı kabul etmediklerini söyledi.Yurt dışına çıkmak için tanıştığı bir şahsa verdiği 25 bin lirayı alamadığını belirten İranlı Abbass Y., tercümanı aracılığı ile yaptığı savunmada “Uyuşturucu madde ticareti yapmadım.Verdiğim parayı yurt dışına çıkamayınca geri istedim. Beni çıkaracak şahıs parayı iade etmedi. İçerisinde ne olduğunu bilmediğim bir poşeti yazdığı adrese götürmemi daha sonra 25 bin lirayı vereceğini söyledi. Bende o şahsa inandım ve poşeti aldım. Giderken sivil polisler durdurdu. Poşette uyuşturucu madde olduğunu o zaman öğrendim. Kesinlikle ticaretini yapmadım. Tutuklandığımı konsolosluk bilmesin” dedi. Aynı mahkemede yargılanan Afganistan uyruklu mültecide S.G.U. isimli sanıkta içerisinde uyuşturucu madde bulunan çantanın eve gelen arkadaşları tarafından unutulduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanık avukatlarının ek süre talebinde bulunası üzerine duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, sanıklarında tutukluk hallerinin devamına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.