MHP'li Sazak'tan çölyak sorusu

MHP’li Sazak’tan çölyak sorusu
  MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, çölyak hastalarının yaşadıkları zorlukları mecliste gündeme getirerek ilgili bakanlar tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergelerini TBMM Başkanlığı’na sundu. Çölyak...

 


 

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, çölyak hastalarının yaşadıkları zorlukları mecliste gündeme getirerek ilgili bakanlar tarafından cevaplandırılmak üzere soru önergelerini TBMM Başkanlığı’na sundu.


 


çölyak ve diğer doğuştan metabolik bozukluğu olan hastalara aylık 78,75 TL ile 120 TL arasında sosyal yardım ödendiğini ifade eden MHP’li Sazak, söz konusu tutarların artık en temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamada yetersiz kaldığını belirtti. önceki yasama döneminde TBMM çölyak Hastalığını Araştırma Komisyonu’nun da bu konuya değindiğine dikkat çeken Milletvekili Sazak, yıllardır artmayan sosyal yardım oranlarının ivedilikle yeniden düzenlenmesini talep etti.


İthal edilen ürünlerin kısıtlı ve çok pahalı olmasına da değinen MHP’li Sazak “ürün çeşitliliğin arttırılması için glütensiz ürün üreten yerli firmalara gerekli devlet teşviklerinin yapılması büyük önem arz etmektedir” dedi.


Milletvekili Sazak son olarak ise okul çağımdaki çocukların da kaçınmaları gereken besin çeşitlerine karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. Soru önergelerinde çölyak hastalarının glütensiz yaşamda maddi-manevi büyük zorluklar yaşadığını vurgulayan Milletvekili Sazak’ın, bu kapsamda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sorular yöneltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.