Eskişehir için korkutan harita

Eskişehir için korkutan harita
 Son günlerde epeyce artış gösteren koronavirüs vakaları, Eskişehir’de ise adeta pik yaptı. 8 İlde yaşanan artış haritalara da yansırken, önlemlerin daha fazla alınması gerçeği de bir kez daha ortaya çıktı.Türkiye’de...

 


Son günlerde epeyce artış gösteren koronavirüs vakaları, Eskişehir’de ise adeta pik yaptı. 8 İlde yaşanan artış haritalara da yansırken, önlemlerin daha fazla alınması gerçeği de bir kez daha ortaya çıktı.


Türkiye'de önceki gün 2 bin 102 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulurken, 71 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın’da vaka sayılarının çok daha fazla artış gösterdiğini belirtti. Koca, "İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım" ifadelerini kullandı. Koca, İstanbul'daki vaka sayısının Türkiye'nin yüzde 40'ına, Ankara'nın ise 5 katına ulaştığını söyledi.


ESKİŞEHİR’DE 1500 VAKA SAYISINA ULAŞILDIĞI BELİRTİLİYOR


Yaşanan artışların ne denli fazla olduğu rakamlara da yansıyor. Pandeminin ilk günlerinde bile onlu rakamların çıktığı Eskişehir’de bu sayı artık binleri buldu. Edinilen bilgilere göre, vaka sayısının 1500 ortalamasına kadar çıktığı belirtildi. öte yandan sadece Yunusemre Devlet Hastanesi’nde şu ana kadar 6 binden fazla vakaya bakıldığı öğrenildi. Haritaya da yansıyan vaka sayısındaki artış, bundan sonra hijyen, mesafe ve maske kuralına daha fazla uyulması zorunluluğunu da bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.