Halk Evlerinden gözaltı açıklaması

Halk Evlerinden gözaltı açıklaması
Eskişehir Halk evleri tarafından geçtiğimiz gün ‘Yaşamak istiyoruz’ konulu yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale eden ve 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili açıklama yapıldı.Gözaltına alınan kişiler...


Eskişehir Halk evleri tarafından geçtiğimiz gün ‘Yaşamak istiyoruz’ konulu yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale eden ve 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili açıklama yapıldı.


Gözaltına alınan kişiler adına basın açıklaması yapan Şahap Arpacı, yoksulluğun, işsizliğin, yolsuzluğun, zulmün, doğa ve çevre düşmanlığının simgesi olan AKP iktidarının Eskişehir’de halk düşmanı yüzünü bir kez daha gösterdiğini iddia etti.


“SERT ŞEKİLDE ENGELLEDİLER”


ülke çapında Halkevlerinin başlattığı “Yaşamak İstiyoruz” kampanyasını Eskişehir halkına duyurmak için yapılacak basın açıklamasının sert bir şekilde engellendiğini ifade eden Arpacı,


“Halkevi sokağını abluka altına alan, Doktorlar Caddesi’nde 4 üyemizi ve Kanatlı İş Merkezi önünde 5 üyemizi hiçbir gerekçe göstermeden gözaltına alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü açıkça suç işlemiştir. İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Eskişehir Valiliği yasağını gerekçe gösteren Eskişehir kolluk güçleri; maske ve mesafe şartlarını sağlayan basın açıklamalarına bir yasak getirilmemiş olduğu halde hem genelgeye hem Valilik önlemlerine aykırı davranmış, ifade ve toplanma özgürlüğümüzü çiğnemiştir. Hele yüzlerce polis ile Doktorlar Caddesi’nde gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ileri süren Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, o saatlerde Covid-19 virüsünün etkileşimini arttırmış, zaten önü alınamayan salgının Eskişehir’in o bölgesinde de yayılmasına yol açan tasarruflarda bulunmuştur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.