İki ayrı eylem iki farklı uygulama

İki ayrı eylem iki farklı uygulama
 15 Günlük yasağa rağmen, Memur Sen İl Temsilciliği yaklaşık 100 kişi ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’u protesto ederken, Türk İş pandemi yasakları nedeniyle sendika binasında açıklama yaptı.Eskişehir...

 


15 Günlük yasağa rağmen, Memur Sen İl Temsilciliği yaklaşık 100 kişi ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’u protesto ederken, Türk İş pandemi yasakları nedeniyle sendika binasında açıklama yaptı.


Eskişehir il merkezi ve ilçelerinde 13-27 Ekim tarihleri arasında 15 gün süreyle, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, konser, şenlik, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza toplama, çadır kurma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, sticker yapıştırma, afiş, poster asma, balon uçurma ve benzeri her türlü etkinlik ile eylemlerin yapılmasının yasaklanmasına rağmen kentte yaşanan manzaralar,  ‘sendikaya ve derneğe göre muamele mi yapılıyor” sorusunu gündeme getirdi.


Geçtiğimiz gün Halk evleri tarafından yapılmak istenen ‘Yaşamak istiyoruz’ konulu basın açıklamasını pandemi sürecinde dışarıda basın açıklaması yasak diyerek engelleyen ve 9 kişiyi gözaltına alan emniyet ekipleri, dün Memur Sen İl Temsilciliği öncülüğünde yapılan basın açıklamasına izin verdi.


“AYNI GüN İKİ FARKLI UYGULAMA”


Memur Sen İl Temsilciliği tarafından Yediler Parkı girişinde yaklaşık 100 kişi ile birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron protesto edildi.


Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, toplanan kalabalıkla birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’a tepki gösterdi. Karaman, açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla ‘eylem’ düzenledi. Ancak açık havada eylem vb. etkinlikler yapılması yasak olmasına rağmen bölgeye emniyet yetkililerinin gelmemesi de gözlerden kaçmadı.


“PANDEMİ BAHANE Mİ?”


öte yandan aynı gün içerisinde Türk İş İl Temsilciliği tarafından da torba kanun taslağında yer alan esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma riskini ortaya çıkaracak maddelere karşı basın açıklaması yapıldı.


Türk İş Binası önünde yapılması planlanan açıklama, emniyet biriminin uyarmasının ardından pandemi dolayısıyla çİMSE binasında gerçekleşti.


Aynı gün içerisinde iki farklı uygulamanın yaşandığı kentimizde, “Pandemi bahane mi” sorusu adeta gözler önüne serildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.