ESOGÜ'de önemli toplantı

ESOGܒde önemli toplantı
 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Translasyonel (Dönüşümsel) Tıp Oluşum Toplantısı” online olarak gerçekleştirildi.ESOGÜ Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve...

 


Eskişehir Osmangazi üniversitesi (ESOGü) Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Translasyonel (Dönüşümsel) Tıp Oluşum Toplantısı” online olarak gerçekleştirildi.


ESOGü Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinden farklı alanlarda öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda ESOGü Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak bir açılış konuşması gerçekleştirdi.


Tüm dünyada bilimsel yaklaşımların ürün odaklı, somut çıktı odaklı olarak evirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kemal Şenocak, tıp alanında da bu çalışmaların “Translasyonel Tıp” araştırmaları çatısı altında toplandığını belirtti. Prof. Dr. Kemal Şenocak, disiplinlerarası ve klinik sonuç odaklı yeni bir Ar-Ge yaklaşımı olarak gelişen translasyonel çalışmaların Türkiye’de de anlaşılır ve doğru prosedürlerle uygulanır hale gelmesi için disiplinlerarası buluşmaların önemli olduğunu ifade etti. 


Eskişehir Osmangazi üniversitesinde fütürist bakış açısının akademinin hareket noktası olarak belirlenmesini amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Kemal Şenocak, insanlığın bilgi ve teknoloji ile muhtelif gelecekler oluşturabileceğini belirtti. “Multidisipliner yaklaşımla, uzgörülü, yenilikçi, stratejik ve sürdürülebilir vizyon geliştiren bir üniversite olmalıyız.” sözlerini kaydeden Prof. Dr. Kemal Şenocak dünya çapında başarılı bir üniversite olmak için öğretim üyelerinin fütürist bakış açısına, hibrit olabilme kabiliyetine, otodidakt yetilere, multidisipliner düşünceye ve tasarımcı zekaya sahip olması gerektiğini ifade etti.


Toplantının moderatörlüğünü yapan ESOGü Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer Metintaş ise yaptığı konuşmada dünyada ve Türkiye’de başlatılan translasyonel çalışmalardan bahsetti. Bu çalışmaların akademiye ve insanlığa sağladığı faydaları anlatan Prof. Dr. Muzaffer Metintaş, dünyada hayatı değiştiren, dönüştüren bu yeni yaklaşımın her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti.


Toplantıya misafir konuşmacı olarak katılan Temple üniversitesi Sbarro Kanser Araştırmaları ve Moleküler Tıp Enstitüsü ve Biyoteknoloji Merkezi üyesi Prof. Dr. Luciano Mutti, “Translasyonel Tıp; Hasta Yatağı, Laboratuvar Tezgahı, Girişimcilik ve Toplum” başlıklı bir sunum yaptı. Translasyonel Onkoloji alanında uzman olan Prof. Dr. Luciano Mutti, kanser üzerine yürütülen translasyonel çalışmalardan bahsetti. Bu yeni yaklaşımın temelinde disiplinlerarası ve birlikte düşünme prensibinin yattığını ifade etti.


Toplantı, ESOGü öğretim üyelerinin disiplinlerarası çalışmalar ve translasyonel tıp üzerine gerçekleştirdiği tartışma ve değerlendirmelerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.