"Yerel basın yaşamalı"

“Yerel basın yaşamalı”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı (TGF) ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, pandemi sürecinde yerel basının yaşamak ve ayakta kalabilmek için çözüm yolları aradıklarını belirtti.Uyduda yayın...

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı (TGF) ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, pandemi sürecinde yerel basının yaşamak ve ayakta kalabilmek için çözüm yolları aradıklarını belirtti.


Uyduda yayın yapan  Es Tv’de yayınlanan Sadi Seda'nın sunduğu  “Eskişehir’in Duayenleri” programına Eskişehir’in deneyimli gazetecilerinden Hüsnü Arslan ile birlikte katılan  Yılmaz Karaca, Yerel basının problemleri, basın mensuplarının bu günkü durumu, üst mercilerin basınla ilişkileri, TGF olarak yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.


Basın İlan Kurumu’nun, yerel medyanın yaşayabilmesi adına bir takım tasarruf tedbirleri aldığını hatırlatan Karaca, “Ancak bunlar yeterli değildir. Gazeteler personel çıkarma, sayfa eksiltme ya da haftada belirli  günler yayınlanma gibi çözümler aramaktadırlar. örneğin Kayseri’de 15 gazete birleşerek gazete sayısını 3'e düşürdü. Yapılan ortaklıklar sonucunda tabii ki belirli sayıda gazeteci işsiz kaldı. Bunun önemli sosyal etkileri olacak. ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle yatırımların azaldı. Bu da resmi ilanları etkiliyor. Daha az resmi ilan yayınlanıyor. Ayrıca icra ilanlarının resmi ilan dışına çıkarılma düşüncesi yerel medya için daha  kötü sonuçlar doğuracaktır. Şu anda bu gelişme önlendi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.