"Zam yapmakta geç bile kaldık"

“Zam yapmakta geç bile kaldık”
 Eskişehir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı İlhan Ay, 1 Kasım’dan itibaren uygulanacak artış ile birlikte 3 TL yerine 3.50 TL olacak ulaşım ücreti hakkında gerekçelerini ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı.Ay, yaklaşık...

 


Eskişehir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı İlhan Ay, 1 Kasım’dan itibaren uygulanacak artış ile birlikte 3 TL yerine 3.50 TL olacak ulaşım ücreti hakkında gerekçelerini ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı.


Ay, yaklaşık 1 yıldır zam yapmadıklarını, giderlerinin çok arttığını anlattı. Herkesin bildiği üzere doların yükselişinin mazotu çok etkilediğini, lastik, sigorta, bakımlar gibi maliyet artırıcı etkenler olduğunu anlatan İlhan Ay, “Bir de tüm bunların üzerine pandemi bizleri çok etkiledi. Yaklaşık 3-4 ay kapasite yarısı çalıştık. Kapasite yarısı çalışmak bizim kazancımızı yaklaşık yüzde 60 düşürdü, fakat giderlerimiz aynıydı. Uzun bir süre giderlerimizi cepten karşıladık. Şuan dahi pandemi dolayısıyla olması gereken düzeyde yolcu taşıyamıyoruz. Saatli çalıştığımız için belli saatlerde belli güzergâh turları devam ediyor fakat olması gereken yolcu kapasitesine ulaşılamıyor. Bazı turlardaki araçlar ancak yakıtlarını karşılayabiliyor. Giderlerimiz çok fazla olduğu için bunları karşılamakta güçlük çekiyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda kazancımız çok düştü. Bu durum bizi zam yapmaya yöneltti. Bizde zam yapmayı istemiyorduk. Fakat en basitinden gıda sektöründeki fiyatlar bile çok yükseldiği için hayat standartlarımızı yakalamak için zam yapmak durumunda kaldık. Azalan kazançlarımızı biraz olsun toparlamak için zam yapmak zorunda kaldık. Taşımacılık harici tüketim mallarının tamamına çok fazla zam yapıldı fakat biz bunu daha yeni yansıtabildik. Tek amacımız yaşanan ekonomik krizin üzerimizdeki etkisini azaltmak” dedi.
“ESKİŞEHİR'DE MİNİBüS FİYATLARI GAYET UYGUN”
Eskişehir'de uygulanacak olan 3.50 TL tarifesini diğer illere göre değerlendiren Ay, “Uygulanacak olan fiyat diğer illere göre gayet uygun. Diğer illerde çok daha önce zam yapıldı ve şuanda çoğu ilde fiyat 3.50 TL'nin üzerinde. Eskişehir'de minibüs fiyatları gayet uygun.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.