"Cumhuriyetin yolundan ayrılmayız"

“Cumhuriyetin yolundan ayrılmayız”
 Sivil toplum kuruluşları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vilayet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Törende konuşan ADD Şube Başkan Yardımcısı Cihan Taşar, “Türkiye Cumhuriyet’i...

 


Sivil toplum kuruluşları tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Vilayet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Törende konuşan ADD Şube Başkan Yardımcısı Cihan Taşar, “Türkiye Cumhuriyet’i her şeye rağmen çağdaş, demokratik, laik cumhuriyet olarak yoluna devam etmektedir.” dedi.


Bu yıl 29 Ekim kutlamalarına COVİD-19 salgınından dolayı kısıtlamalara gidildi. ADD, çYDD, Eğitim İş öncülüğünde Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleşen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Alana gelen onlarca vatandaş, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ şeklinde sloganlar attı.


“SALGIN ENGEL DEĞİL”


Ardından basın açıklamasını okuyan ADD Şube Başkan Yardımcısı Cihan Taşar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yüz bir yıl önce emperyalist ülkeler tarafından işgal edilen ülkemiz, adeta parsel parsel paylaşılmıştır. Dünya’da hiçbir örneği olmayan Ulusal Bağımsızlık Savaşımız sonrası, emperyalist güçleri yenerek tam bağımsızlığımıza kavuşmuş bir ülkeyiz. Yanmış yıkılmış bir ülkeden, tam bağımsız, çağdaş, laik cumhuriyeti 29 Ekim 1923’te kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya ilan eden, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Kahramanlarımızı şükranla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyet’i her şeye rağmen çağdaş, demokratik, laik cumhuriyet olarak yoluna devam etmektedir. Anayasanın ilk 4 maddesi cumhuriyetimizin güvencesidir. Türk halkı cumhuriyetimizin 97. yılını da büyük bir coşkuyla kutlayacak. Yaşadığımız pandemi koşullarında geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşümüzü bu yıl gerçekleştiremiyoruz. Fakat bu durum bayramımızı kutlamaya engel olmayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.