Taban fiyatta hayal kırıklığı

Taban fiyatta hayal kırıklığı
Şeker Pancarı taban fiyatı gece yarısı sessiz sedasız açıklandı. Şeker Pancarı hasatı devam ederken taban fiyatını bilmeden fabrikaya teslimatta bulunan çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı. Odunpazarı İlçe Ziraat Odası...

Şeker Pancarı taban fiyatı gece yarısı sessiz sedasız açıklandı. Şeker Pancarı hasatı devam ederken taban fiyatını bilmeden fabrikaya teslimatta bulunan çiftçi yine hayal kırıklığına uğradı. Odunpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli “Bizi de, halkı da nişasta bazlı şekere mecbur bırakacaklar” dedi.


Yaklaşık bir aydan beri tarlasındaki pancarın sökümünü yapan çiftçinin beklediği taban fiyatın verilmediğini ifade eden Odunpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli “Bizi de halkı da nişasta bazlı şekere mecbur bırakacaklar” dedi. Türk şeker şirketi tarafından 2020-2021 sezonun pancar taban fiyatı 336 lira olarak belirlendiğine dikkat çeken Erdemli “Sezon öncesi istediğimiz fiyatı 400 lira olarak belirlenmesini defalarca dile getirdik. Bakanlık henüz ortaya çıkıp bir açıklamada bulunamazken şirket gece yarısı fiyatı açıkladı. Belirlenen fiyat maliyeti bile kurtarmaz. Zaten çiftçi zor durumda. Girdi fiyatlarına yapılan artış, çiftçinin belini büktü. çığlığımıza kulak verilmedi. Geçen sezonlarda olduğu gibi çiftçi bu yılda zarar etti.Parayı nişasta bazlı şurup ve şeker satanlar kazanacak” diye açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.