4 saat süren operasyonla elini kaybetmekten kurtuldu

4 saat süren operasyonla elini kaybetmekten kurtuldu
Kütahya’da geçirdiği iş kazası sonucu elinden ciddi şekilde yaralanan Cemal Güngör, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından elini kaybetmekten kurtuldu.Çalıştığı fabrikada iş kazası...






Kütahya’da geçirdiği iş kazası sonucu elinden ciddi şekilde yaralanan Cemal Güngör, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından elini kaybetmekten kurtuldu.


çalıştığı fabrikada iş kazası geçirerek yaralanan Güngör, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından sağlık durumun kritik olduğunu görülünce Eskişehir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Aldığı yara sonucunda neredeyse elini kaybetmek üzere olan talihsiz adam burada hemen ameliyata alındı. Mikroskop altında yaklaşık 4 saat süren operasyon sonucunda Cemal Güngör uzuv kaybından kurtarıldı. Ameliyatta Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yakup çil, El Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kenan Güvenç ve Op. Dr. Serhat Atalay Eviş görev aldı.

“Elim eski haline döneceği için çok mutluyum”
Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten doktorlar, Güngör’ün elini tam fonksiyonla kullanabildiğini ve fizik tedavi ile tam iyileşmenin gerçekleşeceğini söyledi. Kazanın ardından hemen hemen Eskişehir Şehir Hastanesi’ne geldiklerini ve ilk müdahalenin burada yapıldığını aktaran Cemal Güngör, erken ve doğru müdahale sayesinde elini kaybetmekten kurtulduğunu söyledi. Doktorların psikolojik olarak da kendisine destek olduğunu ifade eden Güngör, “İki bant arasına elim kontrolsüz bir şekilde girdi. Kendimi kurtaramadım o sırada. Elimin ön tarafında parmaklarda dahil olmak üzere bir yaralanma hissettim. Burada uzmanların olduğunu duyduk ve direkt buraya geldik. İlk müdahale burada yapıldı. İlk olarak damarların gelişmesini beklediler ve daha sonra ölü bölge olduğunu anladıkları zaman operasyona geçtiler. Ameliyattan sonra çok iyi hissediyorum. Ameliyattan önce psikolojik olarak da çok kötüydüm ama ameliyattan sonra doktorlar bana psikolojik anlamda da destek oldu. Şimdi kendimi daha iyi ve daha güvende hissediyorum. Daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü doktorların bu ilgi ve alakasıyla daha iyileşeceğini tahmin ediyorum. Bu ciddi rahatsızlık benim başka bir arkadaşıma daha olmuştu. Gerçekten ani müdahale olmamış olsa veya bilen bir kişi müdahale etmemiş olsaydı, bu halde olacağını tahmin etmiyorum. O arkadaş şu anda daha kötü bir durumda ama ben şimdi hem psikolojik olarak hem de elimin eski çalışma sistemine döneceği için çok mutluyum. Böyle bir ekibe denk geldiğim için çok huzurluyum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.