Yeni yazılımcılar yetişiyor

Yeni yazılımcılar yetişiyor
Hindistanlı girişimci Thoufeeque Saheer, Amerika’da kurduğu yazılım şirketinin bir benzerini Eskişehir’de kurarak Türkiye’ye yeni yazılım uzmanları kazandırmaya başladı.Hint girişimci Saheer, 2019 yılında ABD temelli...

Hindistanlı girişimci Thoufeeque Saheer, Amerika’da kurduğu yazılım şirketinin bir benzerini Eskişehir’de kurarak Türkiye’ye yeni yazılım uzmanları kazandırmaya başladı.


Hint girişimci Saheer, 2019 yılında ABD temelli yazılım geliştirme kursunun Türkiye ayağını, öğrenci nüfusuyla öne çıkan Eskişehir’de kurdu. Bilgi teknolojilerinde yetişmiş eleman açığının fazla olduğunu vurgulayan Saheer, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin de belirttiği üzere ihtiyaç çok, ancak yazılımda kişileri doğru alana yönlendirmek asıl mesele. Bu konuda Türk gençleri dezavantajlı konuma düşüyor çünkü uluslararası firmalarda işlerin nasıl yürüdüğünü ve en çok hangi alanlarda eksik olduklarını bilmiyorlar” dedi.
Archi’s Academy’nin kurucusu Thoufeeque Saheer, yazılım kursuna kaydolan kişileri istihdam konusunda desteklediklerini belirterek, “Açtığımız kurslarla IT sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimize teknik bilgilerin yanında mülakat taktikleri ve iletişim becerileri de kazandırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.