"İlim mezara kadardır"

“İlim mezara kadardır”
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız,...


Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “24 Kasım öğretmenler Günü” dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, kutsal bir görevi yerine getiren tüm öğretmenlerin ‘öğretmenler Günü’nü kutladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de “Başöğretmen” unvanı alması ile 24 Kasım tarihinin öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Vali Ayyıldız, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu onurlu günde, en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin her bir köşesinde canla başla çalışan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.
“Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemi kılıçtan üstün tutan bir medeniyetin temsilcileri olarak öğretmenlerimize büyük önem veriyoruz” diyen Vali Ayyıldız, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Bedeli maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın; sevgi, şefkat ve fedakârlık gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenler gelişmiş ve müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmamızda en büyük güvencemizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundaki öğretmenler kalkınmanın öncülüğünü yapmaktadır. Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin sorumluluğu büyüktür” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.