"Öğretmenlerin meslek itibarı tüketiliyor"

“Öğretmenlerin meslek itibarı tüketiliyor”
 Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.Eğitim sisteminin güncel sorunları ve öğretmenlerin taleplerinin konuşulduğu...

 


Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.


Eğitim sisteminin güncel sorunları ve öğretmenlerin taleplerinin konuşulduğu ziyarette, CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Ebedi önderimiz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, ‘Dünya’nın her tarafında insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurları’ olan öğretmenlerimizin meslek yaşamlarının ne tür zorluklarla dolu olduğunu bir öğretmen annenin evladı olarak, yakından biliyorum. özellikle, eğitim sisteminin son yıllarda içinde bulunduğu durumdaAtamızın öğretmenlerimize yüklediği “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin” yetişmesini sağlayacak koşullardan yoksunlukla meslek onurundan ödün vermeden mücadele eden eğitimcilerimizin, işlerinin hiç de kolay olmadığını biliyoruz. Küresel salgın ise eğitim siteminin mevcut sorunlarına, yeni sorunlar eklemiştir.” dedi.


Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan ve sendika temsilcileri ile Covid19 küresel salgının oluşturduğusorunların eğitime yansımalarınıda değerlendiren Süllü,“İzlenen plansız ve yanlış politikalarla tüketilen eğitim sistemi, emekçilerimizingayret ve azimleri ile sürdürülmeye çalışıyor. Her koşulda kendi sağlığını riske atarak gerek yüz yüze gerekse on-line olarak, öğrencilerine ulaşmaya çalışan öğretmenlerimiz, küresel salgın koşullarında yaşanan zorlukları kendi çabaları ile aşmak zorunda kalıyor.Sendika temsilcilerimiz, uzaktan eğitimde katılımın %30’u geçmediğini belirterek günün uzun saatlerini bilgisayar başında geçirmek zorunda kalan öğretmenlerimizin sağlık sorunlarının oluşmaya başladığını, yüz yüze eğitimde ise gerekli önlemlerin alınmaması nedeni ile bulaş riski ile karşı karşıya bırakıldığınıaktardı. Hayatlarının en zor eğitim dönemini geçirdiğini söyleyen öğretmenlerimizin meslek itibarı, her geçen gün tüketiliyor. Bu özverili çalışmanınkarşılığı bulmaması ise son derece üzücüdür.” açıklamasını yaptı.


AKP iktidarınınbelirsizlik, plansızlık ve eğitime yeterli bütçe aktarmayarak süreci iyi yönetememesi, öğrencilerin geleceğini son derece olumsuz etkilerken öğretmenlerin, mücadeledeyalnız bırakıldığını söyleyen Süllü, sorunların çözümü için, eğitim emekçileri ile dayanışma içinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.