"Destek gelmezse kepenkler kapanacak"

“Destek gelmezse kepenkler kapanacak”
 Hizmet sektörünün temsilcileri ile Ticaret Odası bir araya geldi. Yapılan görüşmede, esnaf için devlet desteğinin elzem haline geldiği belirtilerek, “Bu destek kelmezse, kepenkler bir bir kapanır” uyarısı yapıldı.Restoran,...

 


Hizmet sektörünün temsilcileri ile Ticaret Odası bir araya geldi. Yapılan görüşmede, esnaf için devlet desteğinin elzem haline geldiği belirtilerek, “Bu destek kelmezse, kepenkler bir bir kapanır” uyarısı yapıldı.


Restoran, kantin, lokanta sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek durum tespiti yapan ETO Başkanı Metin Güler; devletin desteği olmadan hizmet sektöründeki firmaların mevcut şartlarda birkaç ay içinde kapanabileceğini ve on binlerce çalışanın mağdur olabileceğini söyledi.


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, restoran ve yeme içme sektöründe faaliyet gösteren üyelerin talep ve sorunlarını görüşmek üzere odanın ilgili meslek komiteleri ile bir araya geldi. ETO’da gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu üyesi Bülent Şarlar, Meclis üyeleri Bekir Kök, Cem Ekin, Müslüm Okan, Restoran Hizmetleri ile Tabldot Kantin ve İçecek Sunum Hizmetleri meslek komiteleri katıldı. Toplantıda ilgili sektörlerin mevcut durumu, geçici olarak kapatılan ve kısıtlanan firmaların geleceği hakkında değerlendirilmede bulunuldu.


TüCCAR VE ESNAF GEçMİŞ BORçLARINI BİLE öDEYEMİYOR


Toplantıda konuşan ETO meslek komitesi üyeleri, pandemi nedeniyle yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada kısıtlamalara gidildiğini, ancak dünyanın birçok ülkesinde kapatılan firmalara destek verildiğinin altı çizildi. Toplantıda yılın ilk çeyreğinde uygulanan kısıtlamalar ve işlerinin azalması nedeniyle tüccar ve esnafın geriden gelen borçlarını ödemekte zorluk çektiği belirtilirken, devletin desteği olmadan tüccar ve esnafın kepenk kapatmasının kaçınılmaz olduğu dile getirildi.


MEVCUT ŞARTLARDA FİRMALAR BİRKAç AY İçİNDE KAPANIR


ETO meslek komitesi üyeleri tarafından geçici olarak kapatılan ya da faaliyetleri kısıtlanan firmaların ödeme dengesinin bozuk olduğu ifade edilirken, kiradan vergiye, kredilerden işletme giderlerine kadar tüm borçlanıp toplanarak uzun vadeli bir ödeme planıyla ötelenmesi gerektiği vurgulandı. Mevcut şartlar altında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların birkaç ay bile dayanamayacağı belirtilirken, sektör temsilcilerine nakdi destek verilmesinin hayati önem taşıdığının altı çizildi.


2 BİNDEN FAZLA FİRMA VE 10 BİNLERCE çALIŞAN MAĞDUR OLACAK


Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, tüccar ve esnafın yılın ilk yarısında başlayan pandemi ve beraberinde yaşanan kısıtlama tedbirleri nedeniyle zor zamanlar yaşadığını belirterek, turizm faaliyetlerinin azalması ve üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile sebebiyle hizmet sektöründe işlerin durma noktasına geldiğini dile getirdi. Tüccar ve esnafın 6 ay önce aldığı kredi borçlarını bile ödenmekte zorluk çektiğini belirten Güler, yeni alınan kısıtlama kararıyla birlikte 2 binden fazla ETO üyesi firmanın ve bu firmalarda çalışan on binlerce kişinin zor durumda kalacağını belirtti.


HİZMET SEKTöRü İçİN ACİL DESTEK PAKETİ HAZIRLANMALI


Kısıtlama kararını uygulayan firmalara istisnasız destek verilmesi gerektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler; vergi veya başka borcu olduğuna bakılmaksızın sektörde faaliyet gösteren tüm firmalara nakdi destek verilmesi gerektiğini dile getirdi. İşletmeleri kapanan firmaların bu şartlarda ayakta kalmasının mümkün olmadığını belirten ETO Başkanı Güler, sektörde faaliyet gösteren firmalar için acil destek paketinin hazırlanmasının önemine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.