Esnaf Kefalet Kooperatifi "Yıl sonunda kepenkler iner"

Esnaf Kefalet Kooperatifi  “Yıl sonunda kepenkler iner”
Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, salgında insanların psikolojisinin bozulduğunu, özellikle küçük esnafın çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi.Pandemiden dolayı esnafın en az iki yıl belini...

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, salgında insanların psikolojisinin bozulduğunu, özellikle küçük esnafın çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi.


Pandemiden dolayı esnafın en az iki yıl belini doğrultamayacağını ifade eden Başkan Suat Er, 2020 yılının sonunda birçok esnafın iş yerini kapatacağını iddia etti.


Başkan Er, “Akşam 21.00’den sona Eskişehir sokaklarını dolaşın, bomboş. Bu esnaf kime iş yapacak? Kime satış yapacak? Kiminle alışveriş yapacak? Taksiciler bile gece 00.00’dan sonra çalışmayı bıraktı” dedi.


 “ESNAF çOK BüYüK SIKINTILAR YAŞIYOR”


İnsanların psikolojisinin bozulduğunu aktaran Başkan Er, “Esnafımız başta bizim hitap ettiğimiz küçük esnaf derken bakkalı, manavı, kasabı, tuhafiyecisine hitap ediyoruz. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi olarak da hükümetimiz de elinden gelen desteği yapmaya çalışıyor fakat bir nebze…  Nereye kadar destek yapılır bu esnafa? Yüz değil, iki yüz değil, üç yüz değil, beş yüz değil… Bizim esnafımız çok büyük sıkıntılar yaşıyor” dedi.


Hükümetin küçük esnafa 25 bin TL’lik bir ek destek kredisi çıkardığını vurgulayan Er,  “Biz bu 25 bin TL’yi hiç insan ayrımı yapmadan müracaat eden herkese verdik. Hiçte bir zorluk çıkarmadan tüm imkanları sağlayarak bu krediyi binlerce kişiye verdik. Onun dışında 100 bin, 150 bin, 200 bin TL’ye kadar limitimiz var. Bunları da verdik. Maalesef gördük ki virüsün dokunmadığı bir sağlık iki gıda kaldı. Bunun dışındaki esnaflarımız çok olumsuz etkilendi. Lokantacı esnafı, kahveci esnafı, berberi sayamadığımız esnafımız bunların içerisinde” ifadelerini kullandı.


 “TAKSİCİLER GECE çALIŞMAYI BIRAKTI”


Dükkan kiralarının çok yüksek olduğunu ifade eden Er, “Yıl sonuna bir ay kaldı. Bir ay sonra göreceksiniz çok insan dükkan kapatacak. 2020’nin sonunda  birçok esnaf iş yerini kapatacak. Kirasını ödeyemiyor, iş yeri kapalı, yanında çalıştığı insanları işten atamıyor, maaşını ödüyor. Söyleyecek çok şey var.  Allah’ım sonumuzu hayır etsin. Tüm esnaf aynı dertten muzdarip.   Kış mevsimini hiç düşünemiyoruz. İnsanlar ürküyor. Esnaf dükkanını açsa bile vatandaş korktuğu için gitmiyor. Her şeyden çekinir olduk. İnsanlar dışarıya çıkamıyor. Akşam 21.00’den sona Eskişehir sokaklarını dolaşın bomboş. Bu esnaf kime iş yapacak? Kime satış yapacak? Kiminle alışveriş yapacak? Taksiciler bile gece 00.00’dan sonra çalışmayı bıraktı. İnsan yok, taşıyacak, götürecek insan yok diyor. 24 saat çalışan taksici gece 00.00’den sonra çalışmayı bıraktı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.