Kiralık patlaması

Kiralık patlaması
Korona virüs nedeniyle üniversitelerin kapalı olması, aylardır evini kiraya vermeyen ev sahiplerini ilanlarla sokağa indirdi. Eskişehir’in her yerinde artık “sahibinden kiralık” ilanları göze çarpıyor. Dünyayı etkisi altına...

Korona virüs nedeniyle üniversitelerin kapalı olması, aylardır evini kiraya vermeyen ev sahiplerini ilanlarla sokağa indirdi.



Eskişehir’in her yerinde artık “sahibinden kiralık” ilanları göze çarpıyor. Dünyayı etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime devam edilmesi, öğrenci kenti olarak bilinen Eskişehir’deki ev sahiplerini zor duruma düşürdü. öğrencilerin memleketlerine gitmesi nedeniyle yüzlerce ev boş kalırken, ev sahipleri evini biran önce kiraya vermesi için emlakçılara gitmeden kendileri ilan asmaya başladı. Normal süreçte ilanlarda daha çok “emlakten kiralık” yazısı dikkat çekerken, bu süreçte asılan ilanların çoğunda “sahibinden kiralık” yazısı oldukça yaygın bir şekilde göze çarpıyor. Ev sahipleri; üniversite çevresi, üniversite caddesi, çarşı, Bağlar, Şirintepe, Bahçelievler, Büyükdere mahalleleri olmak üzere şehrin birçok yere ilan asarak evine kiracı bulmaya çalışıyor.

“BENCE SAHİBİNDEN KİRALIK ORANI YüZDE 90 ARTTI”
Evini kiraya vermek için ilan asan ev sahibi Ahmet Kahveci, Korona virüsten dolayı sahibinden kiralık oranının çok arttığını anlattı. Kahveci, “Allah’a şükür ben sahibinden kiralık diye ilan astıktan sonra kiracı buldum. Ama aylardır kiracı bulamayan ev sahiplerini tanıyorum. Virüs dolaysıyla zaten kentte yüzlerce ev boş kaldı. öğrenciler yok. Bu süreçte kimse ek bir masraf ederek emlakçılardan ev kiralamak istemiyor. Biz ev sahipleri evimizi biran önce kiraya vermek için ilan asmaya başladık. Bizim astığımız ilanı gören emlakçılar bizi arıyor. ‘Biz kiraya verebilir miyiz?’ diye soruyor. Ben de ‘eğer bulabiliyorsanız, verin ama binada ‘emlakçıdan kiralık’ diye ilan astırmam’ diyorum. Bu yana kadar arayan çok emlakçı oldu ama kimse kiracı bulamadı. Ben buldum ve kiraya verdim. Tabi hem evin konumu hem de kira ücreti de bu süreçte kiraya verip vermemesini belirliyor. Benim gördüğüm kadarıyla kentin her yerinde artık ‘sahibinden kiralık’ evler var. Sahibinden kiralıklar ilanları çok arttı yani. Bunun oranı hemen hemen yüzde 90 olduğu düşünüyorum” şeklinde anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.