Baro Kongresine ikinci erteleme.

Baro Kongresine ikinci erteleme.
Daha önce Ekim ayında yapılması planlanan ancak virüs salgını nedeniyle ertelenen kongre bu kez 3 ay sonrasına ötelendi.2’nci kez genel kurul hazırlıklarının başlatıldığı Eskişehir Barosunda yine erteleme şoku yaşandı....

Daha önce Ekim ayında yapılması planlanan ancak virüs salgını nedeniyle ertelenen kongre bu kez 3 ay sonrasına ötelendi.


2’nci kez genel kurul hazırlıklarının başlatıldığı Eskişehir Barosunda yine erteleme şoku yaşandı. Artan korona virüs vakaları yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi” konulu bir genelge daha gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu risk yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziksel mesafeyi koruma ve hastalığın yayılma hızını kontrol altında tutmak amacıyla yeni tedbirlerin hayata geçtiği bildirildi.


Bu kapsamda fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerin geniş katılımlı toplantıların yapılmamasına ve ertelenmesine karar verildi. Alınan son kararın Baroları da kapsadığını belirten Eskişehir Baro Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Elagöz, Kongrenin ikinci kez virüs salgınına takıldığını söyledi. İlk olarak genel kurulu Ekim ayında yapma kararı aldıklarına işaret eden Başkan Elagöz “Ekim ayında da virüs salgını nedeniyle kongremiz ertelendi. 5-6 Aralık tarihinde ilk oturumu yapacaktık. çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci oturum ise çoğunluk aranmaksızın 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecekti. Tam kongreye hazırlanırken, alınan yeni tedbir kararıyla genel kurulumuz 3 ay boyunca yine ertelendi. Yine bir erteleme olmazsa kongremizi Mart ayında yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.