"Yolu yapmak için daha ne bekliyorsunuz?"

“Yolu yapmak için daha ne bekliyorsunuz?”
Milletvekili Çakırözer, Seyitgazi-Kırka-Afyon yolundaki kaza ve ölüm istatistiklerini Meclis’te açıkladı, yolun yatırım programına alınmamasını eleştirdi. Çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na “Yolun yapılması için...

Milletvekili çakırözer, Seyitgazi-Kırka-Afyon yolundaki kaza ve ölüm istatistiklerini Meclis’te açıkladı, yolun yatırım programına alınmamasını eleştirdi. çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na “Yolun yapılması için neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.


Yolun, ölüm yoluna döndüğünü söyleyen çakırözer, “Bu yol hala yatırım programına dahi alınmamış. Artık yeter” derken, Bakan Karaismailoğlu’na da, “Afyon’a giderken Eskişehir, Seyitgazi üzerinden gidin de yolun halini bizzat kendiniz görün” çağrısında bulundu.


 


CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Eskişehir’de en çok ölümlü kazanın yaşandığı Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolunda meydana gelen kazaları açıklayarak, yolun hala yatırım programına alınmamasını eleştirdi. Yolun ölüm yoluna döndüğünü söyleyen çakırözer, “Afyon il sınırına kadar çift şerit kaymak gibi yol ama Seyitgazi-Eskişehir arası ölüm yolu. Son on yılda bu yolda 800 kaza meydana geldi. 30 kişi yaşamını yitirdi, 1.350 kişi yaralandı.  Soruyoruz, bu yol hala yatırım programına dahi alınmamış. Artık yeter, senelerdir söylüyoruz. 30 can yaşamını yitirdi bu yolda. Bu yolun yapılması için daha neyi bekliyorsunuz” dedi. çakırözer, Bakan Karaismailoğlu’na, “Afyon’a giderken Eskişehir, Seyitgazi üzerinden gidin de yolun halini bizzat kendiniz görün” çağrısında da bulundu.


ON YILDA 800 KAZA


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku çakırözir, Eskişehir’de yıllardır tamamlanmayan ve ölüm yolu olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolu’na gündeme getirerek, yolda meydana gelen kazaları açıkladı. Son on yılda Kırka-Seyitgazi-Afyon karayolunda meydana gelen 800 kazada 30 yurttaşın yaşamını yitirdiğini söyleyen çakırözer, Bakan Adil Karaismailoğlu’na yolun ne zaman tamamlanacağını sordu.


HER YIL SöYLüYORUZ, PROGRAMA DAHİ ALINMADI


Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolunun meydana gelen onlarca ölümlü kazaya rağmen yatırım programına alınmamasını eleştiren çakırözer, “Hemen her yıl bu bütçede dile getiriyorum ama maalesef hala bu yol tamamlanmadı. Bürokratlarınıza soruyoruz daha stratejik planda yok, yatırım planında yok! İşte önümde rakamlar. Son on yılda bu yol üzerinde 800 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1350 yurttaşımız yaralandı, 30 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Artık yeter! Bu yolda insanlarımız ölmesin. Afyon’a bakıyoruz çift şerit kaymak gibi yol ama Eskişehir, Kırka tarafına geçince tek şeride düşüyor! Bu yolun tamamlanması için hala neyi bekliyorsunuz” diye konuştu.


BİZİM YOLUMUZ DA YAPILSIN BİZ DE TEŞEKKüR EDELİM


çakırözer, görüşmeler sırasında Uşak yolunu yaptığı için Bakan Karaismailoğlu’na teşekkür eden AKP Uşak Milletvekilinin sözlerini de hatırlatarak, “Uşak yolu çok güzel oldu diyen Milletvekilimiz, Sayın Bakan ile Eskişehir’e davet ediyorum. Bir de Eskişehir, Seyitgazi üzerinden Afyon’a gidelim. Bizim yolumuz da yapılsın biz de teşekkür edelim” dedi.


ANADOLU’NUN KAVŞAK NOKTASIYIZ AMA çEVRE YOLUMUZ YOK


çakırözer, Bakan Adil Karaismailoğlu’na Eskişehir’in çevre yolu talebini de gündeme getirerek, Eskişehir’İn çevre yolu ihtiyacının bir an önce karşılanmasını istedi. çakırözer, Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti: “Anadolu’nun kavak noktası haline gelen Eskişehirimizde bu yolu her gün on binlerce yurttaşımız kullanmakta. Eskişehir’in çevre yolu ihtiyacı yatırım programınızda var mıdır? Güney çevre Yolu’nun hayata geçmesi için ne kadar beklememiz gerekiyor?”Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.