"Neyi teslim ettiysek batırdılar"

“Neyi teslim ettiysek batırdılar”
Yaklaşık 4 ay önce İsmail Haşim Ateş tarafından başlatılan DEVA Partisi teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün DEVA Partisi İl Başkanlığı 1’inci kongresi gerçekleştirildi. Kongreye DEVA Partisi...

Yaklaşık 4 ay önce İsmail Haşim Ateş tarafından başlatılan DEVA Partisi teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün DEVA Partisi İl Başkanlığı 1’inci kongresi gerçekleştirildi. Kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da katıldı.


 


Kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genel başkan yardımcıları, CHP İl Başkanı Recep Taşel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Gelecek Partisi İl başkanı Mustafa Başak, STK temsilcileri ve partililer katıldı.
DüZGüN YATIRIM ALAMADIK
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, Eskişehir’in birçok sorunu olduğunu söyledi. Ateş, “Eskişehir merkezi yönetimden maalesef doğru düzgün yatırım alamadı. 3 tane battı çıktı var bunlardan bahsediliyor. Bizim kentimizin çok önemli bir sorunu var. Deprem konusunda 1999 depreminden itibaren Eskişehir’de de ağır hasarlı binalar var. Benzer depremlerde risk yaşayacağız. Eskişehir bu açıdan herhangi bir önlem alınamayan kentlerden biri. Sanayimiz şu anda bir tane. Benzer şehirlerde 3-4 tane sanayi var. Yeteri kadar devlet teşviki alamıyoruz. Gemlik için demiryolu bağlantımız yok. Yıllardır söylendi henüz bir şey yapılmadı. Şehrin içerisinden geçen karayolumuz var. Kuzey ve güney çevreyoluna ihtiyacımız var” dedi.
üLKEMİZ YENİ BİR SOLUK KAZANDI
Ardından konuşan Genel Başkan Babacan, “9 Mart 2020 tarihi, Türkiye siyasetinde bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. ülkemiz, DEVA Partisi’nin kurulmasıyla yepyeni bir soluk kazandı. Türkiye’nin birbirinden güzel renkleri partimizin çatısı altında bir araya gelmeye başladı.” dedi.


NEYİ TESLİM ETTİYSEK BATIRDILAR
İşsizliğe değinen Babacan, “Gençlerimiz işsizlikten yakınıyor. Tabloya şöyle bir bakalım: 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 26. İstihdam oranı ise yüzde 31’e geriledi arkadaşlar. Yani her 100 gencimizden sadece 31’i çalışıyor şu anda. Neyi teslim ettiysek batırdılar. Ama değerli arkadaşlar, biz işsizliği düşürdük, yine düşürürüz. İş bulamamak gençlerimizin kabahati de değildir. Kaderi de değildir. öncelikle yatırımlar için güven ortamını sağlayacağız. Güvenin olmadığı yerde yatırım olmaz. Bizim geleneğimizde, değerlerimizde güvenin pek çok ölçüsü vardır ama en önemli üçünü hemen sayalım: Birincisi, konuşunca doğruyu söyleyeceksiniz. İkincisi, söz verince yapacaksınız. üçüncüsü, size bir şey emanet edildiği zaman o emaneti gözünüz gibi koruyacaksınız, emanete ihanet etmeyeceksiniz. Mevcut hükûmette bunların hiçbirisi kalmadı. Yatırımcıya güven veremiyorlar, gençlerimize güven veremiyorlar, işsizlik yükseliyor” diye konuştu.
YATIRIMLARI EN İYİ SEVİYEYE ULAŞTIRACAĞIZ
Eskişehir’le ilgili de konuşan Babacan şu ifadelere yer verdi: “Eskişehir’in en verimli ovasında; 1.sınıf tarım arazilerinin üstünde kurulmasına çalışılan santralin öyküsünü de biliyorum sevgili dostlarım. Yaklaşık 575 futbol sahası büyüklüğünde bir alandan bahsediyoruz. Ben buradan sormak istiyorum, bula bula birinci sınıf tarım arazisini mi buldunuz? Bunun kabul edilebilir tarafı yok arkadaşlar. Yeri gelmişken DEVA Partisinin enerji politikalarındaki net tavrının bir kez daha altını çizmek istiyorum: Biz çevre dostu, yenilenebilir ve temiz enerjiye öncelik vereceğiz. çünkü biz çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluğuyla hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Değerli arkadaşlar, Eskişehir’imizin trafik, altyapı, otopark sorunu var. Şehir içi trafik probleminin farkındayız. Kuzey ve güney çevreyolları yapımına henüz başlanamadı. Alpu-Eskişehir karayolu bir türlü bitmek bilmedi. Doğru bir planlamayla şehrimizin ulaşım sorununu hafifleteceğiz. Eskişehir’in havalimanında tarifeli uçak seferleri yapılmıyor. Bu sorunun da giderilmesi gerekiyor. Acenta desteğinin, uçuş desteğinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehir, biliyorsunuz sanayimiz için oldukça elverişli bir kent. Organize sanayi bölgesi ve gelişim alanlarıyla son derece cazip bir sanayi merkezi. Eğitimli ve nitelikli işgücü, ulaşım ve lojistik açısından sahip olduğu stratejik konum nedeniyle, her türlü sanayi yatırımına da açık bir şehrimiz. Havacılık, dijital teknolojiler, yazılım, otomotiv gibi katma değeri yüksek üretimin olduğu bir şehrimiz Eskişehir. ülkemizin tek uçak motor fabrikası ile, dizel lokomotif motoru üreten tek fabrikası burada. Fakat organize sanayinin limanlara doğru demiryolu bağlantılarının yapılmaması, yatırımların önünde bir engel olarak duruyor. Demiryolu iyileştirmeleri, bağlantı projeleri 10 yıllık planlarda bile yer almıyor. Hani onlar, Kanal İstanbul gibi çevre etkisini bile doğru düzgün ölçmedikleri rant projelerini anlatıp duruyorlar ya, bizim gerçek bir projemiz var: Biz ülkemizin limanlarını büyüteceğiz. Limanlarla demiryollarının bağlantılarını kuracağız. Böylece doğudan batıya kuzeyden güneye yük taşımacılığını demiryollarıyla sağlayacağız. üreticilerimiz için lojistik sorununu yatırımcılarımızın maliyetlerini düşürecek şekilde çözeceğiz. Sermaye yetersizliği yaşayan müteşebbislerimizin yanında olacağız. Eskişehir’e yapılacak yatırımları en iyi seviyeye taşıyacağız. Değerli arkadaşlar, Eskişehir’in toprakları verimli, çiftçileri de çalışkan. Ama çiftçimiz bin türlü sorunla mücadele ediyor. çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye’nin DEVA’sı var. Eskişehir’in DEVA’sı var ve biz hazırız.”
YöNETİM KURULU
Babacan’ın konuşmasının ardından seçime gidildi. Tek adayla gidilen seçimde İsmail Haşim Ateş başkan oldu. Ateş başkanlığında oluşan yönetim ise şu isimlerden oluştu: “Gökçe Kızıltaş, ünsal Yalman, Zeynep Ersoy, Osman Tansu Tanaçan, Canbek Tekin, Yasemin Arıkan çoruk, ömer Aydın, Belgiye özkan, Davut çelik, Rana Besler, Mustafa Keskin, Ecir Ayaş, Kübra Karabulut, ömer Batur, Cengiz Yurtay, Kemalettin Kaya, Masum Güler, Kadriye Güvenir, Elif Kale, Merve Akman, Funda Karakaş, İbrahim Enes Yazıcı, Yahya Duru, Fazıl Yıldırım, Gülşah Boztopraklı, Koray Ilgaz, Hayrullah Cömert, Salih Taşdemir, Zubet Yıldırım, Nesrullah Sir.”özge Zaim Sarıoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.