"Asgari ücret net olsun!"

“Asgari ücret net olsun!”
 DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, 4 Aralık tarihinde Asgari Üceret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını yapacağını hatırlatarak, asgari ücret hesaplanırken 4 kişilik aile üyesinin de hesap edilerek ücretin belirlenmesi gerektiğini...

 


DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, 4 Aralık tarihinde Asgari üceret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını yapacağını hatırlatarak, asgari ücret hesaplanırken 4 kişilik aile üyesinin de hesap edilerek ücretin belirlenmesi gerektiğini kaydetti.


2021 yılı asgari ücret görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan DİSK Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, “Asgari ücret Türkiye’de en temel ücretlerden biri haline geldi. Asgari ücretle geçinen işçi sayısı bugün 8-9 milyon civarındadır. Asgari ücretin üzerinde alan işçi sayısı da 1 milyonu bulmadığı söyleniyor. Ondan dolayı asgari ücret en temel mücadele alanlarımızdan birisi açıkçası. Asgari ücretin insanca yaşanacak bir noktaya gelmesi hepimizin talebi durumunda. özellikle pandemi koşullarında işçilerin giderek yoksullaştığı gerçek çarşı Pazar enflasyonunun ateş pahası olduğu, evini geçindirebilmek için bir işçinin en temel ücretlerinden biri haline gelen asgari ücretin insanca yaşatacak bir ücret haline gelmesi gerekiyor. Bunun için de yapılması gereken asgari ücret hesaplanırken 4 kişilik aile üyesini de bu işin içerisine katmak gerekiyor. 4 kişilik aileyi işin içerisine katmadan hesaplanan bir asgari ücret eksik bir asgari ücrettir” dedi.


İşçi konfederasyonları olarak toplantıya sadece Türk İş’in katıldığını vurgulayan Ayaz, “Biz Türk İş’e de bir çağrıda bulunuyoruz.  DİSK’TE bu görüşmelerde olsun. HAK İŞ’ten de yetkililer bulunsun. üç konfederasyon birlikte ortak kararlar alıp bu konuda ortak ses getirsinler. Bunu istiyoruz. Asgari ücretten artık vergi alınmasın. Asgari ücret net olsun. Vergi sistemi değişmesi lazım. Asgari ücret vergi dışı bırakılması gerekiyor. Bu da çok sayıda işçiyi rahatlatacaktır. Gerçek enflasyon oranları üzerinden bir hesaplama yapılmalıdır.  Bunun için bizler de asgari ücretle ilgili talebimizi yakın zamanda açıklayacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.