"Kalıcı çözümler bulunmalıdır"

“Kalıcı çözümler bulunmalıdır”
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.Ülkemizdeki engelli birey sayısının...

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması gerektiğine dikkat çekti.


ülkemizdeki engelli birey sayısının nüfusa oranının yüzde 12.29 olduğunu belirten Başkan Ataç mesajında, “Engelli bireylerimiz, toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır ve sorunlarına dikkat çekilerek kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması için çalışmamız gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki sağlıklı bir toplum, kendi engellilerine sahip çıkan, onların üretime katılmasını sağlayan koruyucu olanakları yaratan bir toplumdur. ülkemizde nüfusun yüzde 12.29'u, engelli bireylerimizden oluşuyor. Engellilerin herkes gibi 365 gün yaşadığı gerçeğini görmezden gelemeyiz. Onların sorunlarını sadece 1 gün için gündeme getirilmemesinin yetersiz olduğuna inanıyorum. Engellilerimiz için pozitif ayırımcılık şarttır. Herkes bir anda engelli olabilir veya öyle doğabilir. Bunu asla göz ardı etmemeliyiz. Birçok engelli vatandaşımız sanatta, sporda, siyasette, iş hayatında fırsat ve imkan verildiğinde neleri yapabileceklerini, gurur duyulacak başarılara imza atacaklarını göstermiştir. Biz de Tepebaşı Belediyesi olarak engelli bireylerimizin hayata tutunabileceği, yaşamlarını kolaylaştıracak, özgüven sağlayacak ve gelir elde edecekleri, Türkiye’ye örnek olacak, ilk niteliğinde çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu düşünceler ile tüm engellilerimizi ve fedakar ailelerini selamlıyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.