"Özel hastaneler fiyatlara uymalı"

“Özel hastaneler fiyatlara uymalı”
Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal "Özel hastaneler, fiyat etiketi hükümlerini yerine getirmek zorundadır" dedi.Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bilgi Edinme Hakkı...

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal "özel hastaneler, fiyat etiketi hükümlerini yerine getirmek zorundadır" dedi.


Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bilgi Edinme Hakkı Evrensel Tüketici Haklarındandır.6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ki Kanunla (TKHK), Evrensel Tüketici Haklarını uygulamaya geçirmeyi amaçlayan kanun koyucu; yasanın 54'üncü maddesi mal ve hizmet satıcı ve sağlayıcılarına fiyat listesi asma zorunluluğu getirmiştir. TKHK ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğine göre; özel hastanelerin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde asma, takma veya koyma zorunluluğu vardır. Covid-19 salgının pik yaptığı bir ortamda; özel hastaneler ivedilikle TKHK ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğindeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Şeffaflığın getirdiği karşılıklı güvenin kaybedeni olmaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.