Dünya Engelliler Günü'nde 'empati' etkinliği

Dünya Engelliler Günü’nde ‘empati’ etkinliği
 Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışanlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında kurulan virajlı parkurdan tekerlekli sandalyeyle geçerek engellilerle empati kurmaya çalıştı.Etkinlikte...






 Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışanlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında kurulan virajlı parkurdan tekerlekli sandalyeyle geçerek engellilerle empati kurmaya çalıştı.


Etkinlikte hastane çalışanları, engellilerin yaşadıkları zorlukları deneyimlemek için tekerlekli sandalyeye oturarak virajlı bir parkurdan geçti. İki yıl önce Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde fizik tedavi gören ve şimdiyse hastanenin bir çalışanı olan Alican Şen, engellilerin istihdam edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

“Topluma kazandırılmamız için istihdam şart”
İki yıl önce fizik tedavi gördüğü merkezde üç haftadır kadrolu olarak çalışan engelli vatandaş Alican Şen, sosyal hayatın içerisinde yer almaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Denge problemleri yaşadığını ve merdiven inip çıkarken zorlandığını belirten Şen, “Ben de bir engelliyim, denge problemleri yaşıyorum ve yürüyüş bozukluğum var. Bugün 3 Aralık Engelliler Günü, bizim günümüz. Kendimizi topluma kazandırmak için istihdam edilmek zorundayız. Şu anda Fizyomer Fizik Tedavi kuruluşunda çalışıyorum, işe üç hafta önce girdim. Kendi başıma ihtiyaçlarımı karşıladığım için mutluyum. Diğer engelli arkadaşlarımın da umutlarını kaybetmemelerini ve her zaman bir adım öne gitmelerini istiyorum. Kimse kimseden farklı değil, hepimiz insanız. Masa başında çalışmam gerekiyor, buranın çalışma şartları bana uygun. Burada bir aile ortamı var, işime devam etmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.