Eskişehir pahalı kentler arasına girdi

Eskişehir pahalı kentler arasına girdi
 Tüketicileri ilgilendiren rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Eskişehir ve bölgesinde yıllık 14,36 oranında artan endeks, 12,04 olan ülke ortalalamasının üzerinde seyretti. TÜİK’in açıkladığı bu...

 


Tüketicileri ilgilendiren rakamlar Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Eskişehir ve bölgesinde yıllık 14,36 oranında artan endeks, 12,04 olan ülke ortalalamasının üzerinde seyretti. TüİK’in açıkladığı bu rakamlar, Eskişehir’in pahalı kentler arasına girdiğini de gözler önüne serdi.


TüİK’in açıkladığı rakamlara göre Eskişehir, bölgesindeki diğer illerle birlikte pahalı kentler arasına girdi. Açıklanan aylık ve yıllık verilere göre Eskişehir’in ülke ortalamasının üzerinde seyretmeye devam etmesi, kentteki pahalılığın da artmaya devam ettiğini ortaya koydu.


üLKENİN üZERİNDE SEYREDİYOR


Türkiye İstatistik Kurumu (TüİK) tarafından açıklanan ülke geneli Kasım 2020 ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TüFE) yıllık artışı, Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölgede daha yüksek çıktı.
ülke genelinde Tüketici Fiyat Endeksi (TüFE), 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,04 artış gerçekleşti.
Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinin dahil olduğu bölgede ise Tüketici Fiyat Endeksi (TüFE) yıllık yüzde 14,36, aylık yüzde 2,30 arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.