"Kadınlar toplumsal yaşamın direğidir"

“Kadınlar toplumsal yaşamın direğidir”
Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Ader,  5 Aralık Dünya kadın hakları günü ve Türk kadınına seçme ve seçı̇lme hakkının verı̇lı̇şı̇nı̇n 86.yılı dolayısıyla basın...

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Fatma Ader,  5 Aralık Dünya kadın hakları günü ve Türk kadınına seçme ve seçı̇lme hakkının verı̇lı̇şı̇nı̇n 86.yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.


Fatma Ader, yaptığı konuşmada, “ülkemizde; Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına verdiği değerin, sevgi ve saygının bir göstergesi olarak düşüncelerini cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra hayata geçirerek, kadınların siyasal ve sosyal alanlardaki bütün haklarının verilmesini sağlamıştır. Cumhuriyetin en büyük devrimlerinden birisi olan, kadınların siyasal ve toplumsal yaşam da yerini alması 5 Aralık 1934 de anayasa ve seçim kanunu'nda yapılan değişikliği ile hayata geçirilmiştir. Eşit yurttaşlık temelinde insan hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla, çağdaş medeniyete ulaşma çabası başlatılmış ve bu süreçte toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız ön plana çıkartılarak, kadın-erkek eşitliği sağlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.