Güler: "Sabırlı olmalıyız"

Güler: “Sabırlı olmalıyız”
Kasım ayı enflasyon oranına ilişkin değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Güler, Merkez Bankası’nın gelecekteki adımlarıyla fiyat istikrarının sağlanmasını beklediklerini kaydetti.Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,...

Kasım ayı enflasyon oranına ilişkin değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Güler, Merkez Bankası’nın gelecekteki adımlarıyla fiyat istikrarının sağlanmasını beklediklerini kaydetti.


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TüİK tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güler değerlendirmesinde, açıklanan enflasyon oranının piyasada oluşan beklentilerin üzerinde olduğu; ancak bu durumun nedenlerinin doğru okunması gerektiğini kaydetti.


Güler, “2020 yılındaki değişken döviz kurları, ekonominin hiçbir unsuru için fayda yaratmadı. Kurun seviyesinden çok değişkenliği tüccar ve sanayicileri ihracatçı da olsa çok yıprattı. Benzer bir durum enflasyon için de geçerli. Ancak yüksek enflasyonun faiz beklentilerini körüklememesi gerektiğini düşünüyorum. Merkez Bankası’nın yaptığı doğru tespitlerin etkilerini 2021 ilk çeyreğinde görebilmeyi umut ediyorum. Piyasanın beklentisi de bu yönde olacak.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.