SES'ten mesai saatleri tepkisi

SES’ten mesai saatleri tepkisi
 Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, salgınla mücadelede yapılan yanlışlıklar ve yetersiz tedbirler nedeniyle Covid-19’un hayatı alt üst etmeye devam ettiğini vurguladı.Başkan Özkavak, yaptığı...

 


Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Dr. Birtürk özkavak, salgınla mücadelede yapılan yanlışlıklar ve yetersiz tedbirler nedeniyle Covid-19’un hayatı alt üst etmeye devam ettiğini vurguladı.


Başkan özkavak, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde ilan edilen tedbirlerden biri olan mesai saati düzenlemesinde birkaç kurumla beraber sağlık kurum ve kuruluşlarının kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi. özkavak, “Pandeminin yükü sağlık emekçilerinin sırtına bırakılmıştır” dedi.


“SAĞLIK çALIŞANLARININ DİNLENME HAKKI YOK SAYILIYOR”


İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararlarıyla kamuda çalışma saatlerinin 10:00-16:00 arasına alındığını vurgulayan Başkan özkavak, “Birkaç kurumla beraber sağlık kurum ve kuruluşları bunun dışında bırakılmıştır. Bu kararla beraber zaten son derece ağır koşullarda, moralsiz ve yorgun olarak çalışan sağlık emekçileri için adeta bir kez daha “vurun abalıya” denmiştir. öteden berri söylediğimiz gibi pandeminin yükü en başından beri sağlık emekçilerinin sırtına bırakılmış durumdadır” dedi.


En yüksek bulaş ve ölüm oranının sağlık emekçileri arasında görüldüğünü kaydeden özkavak, “Bu süreçte her geçen gün artan rakamlarla iki yüze yakın sağlık emekçisi hayatını kaybetmiş, 50 bin civarında sağlık emekçisi hastalanmıştır. üstelik çalışma koşullarının ağırlığı artmakta, sağlık emekçilerinin maske, nitelikli koruyucu ekipman eksikliği, düzenli olarak PCR taramalarının yapılmaması, grip aşısına ulaşamama sorunlarının yanında; özlük haklarında gerileme de devam etmektedir. Sağlık emekçileri uzun süredir tükendiklerini ifade etmektedir. Sağlık Bakanlığı bu konuda herhangi bir adım atmazken mesai düzenlemesi ile sağlık emekçilerinin mağduriyetini daha da arttırmış durumdadır. Bütün bu düzenlemeler yapılırken sağlık emekçisinin en temel insan hakları olan yaşama hakkı ve dinlenme hakkı yok sayılmakta, sahadaki personel eksikliği bu duruma gerekçe gösterilmektedir. Bu gerekçelerle sağlık emekçilerinin çalışma saatlerinin kısaltılmamasını ve dönüşümlü çalışmaya geçilmemesini kabul edilemez buluyoruz. Şunu unutmayalım; sağlık emekçilerinin sağlığı toplumun sağlığı için bir ön koşuldur. Bu kapsamda son genelgeye ve İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına göre mağdur durumda kalan sağlık emekçilerinin çalışmaları fazla mesai sayılarak ücretlendirilmeli veya izin vererek telafi edilmesi cihetine gidilmelidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.