İlk aşılar vuruldu

İlk aşılar vuruldu
İlk aşı dün sabah itibarı ile Eskişehir’de vuruldu. Sağlık Bakanlığınca daha önceden hazırlanan sağlık personel listesine göre aşılar yapılmaya başlandı. Eskişehir’de kullanılmak üzere 12 bin 400 doz aşının gönderildiği...

İlk aşı dün sabah itibarı ile Eskişehir’de vuruldu. Sağlık Bakanlığınca daha önceden hazırlanan sağlık personel listesine göre aşılar yapılmaya başlandı. Eskişehir’de kullanılmak üzere 12 bin 400 doz aşının gönderildiği öğrenildi.


 Tüm dünyayı sarsan binlerce kişinin ölümüne yol açan Covid-19 salgınına karşı Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den getirilen aşının uygulanmasına Eskişehir’de başlatıldı. Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettİn Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin Ankara Şehir Hastanesinde aşı yaptırmasının ardından uygulamanın başlatılması için beklenen talimat geldi. Geçtiğimiz hafta sonu Ankara Sağlık Bakanlığı depolarından özel donanımlı bir araçla polis gözetiminde Eskişehir’e getirilen Coronovac aşısı için beklenen onayın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından verildiği öğrenildi.


12 BİN 400 DOZ


Sağlık bakanlığınca daha önceden hazırlanan sağlık personel listesine göre, Eskişehir’de kullanılmak üzere 12 bin 400 doz aşının gönderildiği öğrenildi. Geçtiğimiz Pazar gününden itibaren İl Sağlık Müdürlüğüne ait Köprübaşındaki ek hizmet binası deposunda bekletilen ve Çarşamba günü dağıtımına başlanılan Coronavac aşısı, ilk olarak risk grubunun ön safhasında görev yapan sağlık personeline yapıldı. Sağlık Müdürlüğü deposundan aşıyı teslim alan hastane, aile sağlığı merkezleri ile ilçe sağlık ocaklarında görev yapan personel bugünden itibaren virüs salgınına karşı aşılanmaya başladı. Daha önceden belirlenen isim listelerine göre aşının önümüzdeki hafta içerisinde de vurulacağını belirten yetkililer, sağlık çalışanlarının ardından belirlenen ve kronik rahatsızlığı bulunan 65 ve üstü vatandaşların, eczacı ve çalışanlar ile risk grubunda olan meslek mensuplarının aşılanacağını söylediler. Aile Sağlığı Merkezleri ile hastanelerde bakanlığın talimatı üzerine oluşturulan özel odalarda görevli personelin aşılanması gün boyu devam etti. İlk dozu olan aşının ardından sağlık çalışanlarına 14 gün sonra ikinci dozun uygulanacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.