Porsuk'ta korkutan görüntü

Porsuk’ta korkutan görüntü
 Mihalıççık ilçesine bağlı Yalınlı ve Süleymaniye Mahalle sınırlarından geçen çayda, çok sayıda kefal,sarı balık,dargın,gümüş,kızılkanat ve sazan türü balıkların karaya vurması bölge sakinlerini endişelendirdi.Balık...

 


Mihalıççık ilçesine bağlı Yalınlı ve Süleymaniye Mahalle sınırlarından geçen çayda, çok sayıda kefal,sarı balık,dargın,gümüş,kızılkanat ve sazan türü balıkların karaya vurması bölge sakinlerini endişelendirdi.Balık ölümlerinin son günlerde arttığına dikkat çeken mahalle sakinleri, “Bundan önce böyle bir durum yaşamadık.Binlerce balık ters dönüp biranda su yüzüne çıkıp karaya vurdu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balık ölümlerini araştırmalı. Bu çaydan hayvanlarımızın da su ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca, bölgemizdeki tarım alanları da buradan sulanıyor. Çaya kimyasal bir madde mi atıldı, balıklar neden bir anda öldü? Yetkililerin bunu araştırmasını istiyoruz. Halkın endişesi bir an önce giderilmelidir” diye çağrıda bulundular.


ESÇEVDER “DURUM CİDDİ”


Kısa adı ESÇEVDER olan Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman, bölge halkından gelen yoğun ihbar üzerine balık ölümlerinin yaşandığı Porsuk Çayında incelemede bulunduklarını belirterek, “Yaşanan balık ölümlerinin bir an önce araştırılmasını istiyoruz. Balıkların neden öldüğü belirlenmelidir. Bölge halkı tedirgin durumda. Porsuk yatağına verilen su miktarında yaşanan azalma balık ölümlerini de beraberinde getirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.