Adalet çağrısı

Adalet çağrısı
 Eskişehir’de ayrıldığı kocası tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasının kararının ardından yeni bir süreç daha başlatıldı. Baro üyeleri, Aslan’ın öldürülmeden önce yaptığı 23 ayrı suç duyurusuna...

 


Eskişehir’de ayrıldığı kocası tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasının kararının ardından yeni bir süreç daha başlatıldı. Baro üyeleri, Aslan’ın öldürülmeden önce yaptığı 23 ayrı suç duyurusuna rağmen korunmadığını iddia ederek, dosyanın işlemden kaldırılması kararına itiraz edeceklerini duyurdu.


Boşandığı eşi tarafından sokak ortasımnnda uğradığı satırlı saldırı sonucu öldürülen Ayşe Tuba Arslan, davasının karar bağlanmasının ardından yeni bir süreç gündeme taşındı. Arslan’ın öldürülmeden önce emniyet ve savcılığa yaptığı 23 suç duyurusuna rağmen koruma karraının alınmadığını iddia eden Avukatları dün Baro hizmet binası önünde biraraya gelerek açıklamada bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakıröze, Jale Nur Süllü, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Arsalan aile bireyleri, Gelcek Partisi Kadın Kolları Komisyıon Başkanı Özlem Atbinici ile çeşitli dernek üyelerininde katılarak destek verdiği toplantıda, Ayşe Tuba Arslan için adalet çağrısı yapıldı. Eski eşinin kurbanı olan Ayşe Tuba Aslan tarafından yapılan koruma talebi başvurularının dikkate alınmadığını iddia eden Avukat Heval Yıldız Karasu “Yaptığı tüm başvurular, Eskişehir Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (EŞÖNİM) yetkililerinin bir kusuru bulunmadığı açıklandı. Böylece Arslan’ın 23 suç duyurusuna rağmen korunmamması sebebiyle 11 Ekim 2019’da başalayan tüm bu idari soruşturma süreçlerinde, emniyet görevlileri, yargı mensupları ve ŞÖNİM uzmanları hakkında hiçbir yaptırım uygulanmadı. Arslan’ın avukatları olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunun hâkim hakkında verdiği işlemden kaldırma kararına itiraz edeceğiz” dedi.


Avukat Karasu, “Emniyet mensupları ile EŞÖNİM görevlileri hakkında cezasızlıkla sonuçlanan süreçlere karşı itiraz ve dava yolunu kullanacağız. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Kadına Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesine gerekli başvuruları yapacağız. Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünden sorumlu Yalçın Özalpay değildir. Koruma kararlarını, kanunları, kanun hükmündeki uluslararası sözleşmeleri yeterli düzeyde uygulamayan ve İstanbul Sözleşmesini yok sayan yetkililerdir. Cezasızlıkla sonuçlanan bu kararların vicdanınızı rahatlatmasına ve Ayşe Tuba’nın feryadının havada öylece asılı kalmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.