Eczacılardan iş ilanına tepki

Eczacılardan iş ilanına tepki
Bir market zincirinin, “Tüketici Sağlığı Ürün Grubu Sorumlusu” başlıklı bir iş ilanı yayınlamasına Eskişehirli eczacılardan tepki geldi.Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış, konuyla ilgili olarak yaptığı...

Bir market zincirinin, “Tüketici Sağlığı Ürün Grubu Sorumlusu” başlıklı bir iş ilanı yayınlamasına Eskişehirli eczacılardan tepki geldi.


Eskişehir Eczacılar Odası Başkanı Metin Kamış, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bizler geleneği güçlü bir mesleğin mensuplarıyız. Bizler fakültelerimizden mezun olurken bilimsel kanıta dayalı bilgilerimizi insanlık yararına kullanacağımıza dair yemin ederek görevimize başlarız. Rant, indirim, kâr gibi kavramlar mesleğimizin bir parçası değildir. Halk sağlığını ve mesleğimizin onurunu hiçe sayan bu tutumun karşısında dün olduğu gibi bugün de direneceğiz.


İlgili ilanda firma kendisini anlatırken şu tabiri kullanıyor: “Hayat bir alışveriş bizim için, mutluluk alıp mutluluk verdiğimiz... Raflarımız ödül ve başarılarla dolu…” Bu devrik cümlenin yaratmaya çalıştığı duygusallığı görmezden geliyor ve diyoruz ki: “Hayat, sağlık bizim için. Raflarımız bilimin ve bilginin süzgecinden geçmiş ilaçlarla dolu.”


Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri acil önlem almaya çağırıyoruz. Sürecin takipçisi olacak; gerek kamu otoritesi nezdinde gerekse hukuki yollardan tüm girişimlerimizi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.