"Donan kilitler anahtarı kırabilir"

“Donan kilitler anahtarı kırabilir”
Yurt genelinde yaşanan hava sıcaklığındaki ani düşüş, kilitlerde donma ve anahtarlarda kırılmalara sebep olabileceğini belirten uzmanlar çeşitli uyarılarda bulunuyor. Geç gelen kış mevsimiyle birlikte hava sıcaklığının...

Yurt genelinde yaşanan hava sıcaklığındaki ani düşüş, kilitlerde donma ve anahtarlarda kırılmalara sebep olabileceğini belirten uzmanlar çeşitli uyarılarda bulunuyor.



Geç gelen kış mevsimiyle birlikte hava sıcaklığının ani düşüşü hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Eskişehir’de 1 haftada 35 derece kadar düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte gündelik yaşantıda kullanılan kilitlerde donma olayları yaşanmaya başladı.
Eskişehir’de 18 yıldır çilingirlik yapan Ahmet Boz, “Özellikle kış aylarında soğuğa maruz kalmış olan kilitler genellikle donma yapabiliyor. İçerisindeki pimler o kadar ufak ki soğukta fazla dayanamıyor. Özellikle bahçe kilitlerinde oluşan donmalarda insan nefesi aslında yapılabilecek en basit yöntem. İçine bir miktar üfleyerek, az da olsa o soğuğu kırarak anahtarı rahatlıkla çevirebiliriz. Ama onun haricinde anahtarı direkt sokup çevirmeye kalkarsak anahtarda kırılmalar meydana gelebiliyor. Bu durum araç anahtarları için de geçerli. Özellikle kış aylarında motosiklet anahtarları ne kadar sağlam olursa olsun yağmur ya da kar kontağa girdiği sürece donma meydana geliyor. Bunu da nefesle veya sıcak su dönerek çözmeye çalışıyorlar ki genelde sıcak su tercih ediliyor. Aslında bu daha kötü bir durum, çünkü küflenme meydana getirebiliyor, ama o anlık kurtarıyor. Bunun haricinde pas sökücü ve kontak sökücüler bu duruma karşı etkili ve daha dayanıklı. Kış aylarında bunlar da kullanılabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.