Hamsi 60 Lira!

Hamsi 60 Lira!
 Bilinçsiz avlanma nedeniyle boyutları küçülen hamsi için Karadeniz’de av yasağı uygulanıyor. Eskişehir’de hamsinin kilosu 60 liradan satılmaya başlandı. Bu yıl Karadeniz’de hamsinin az çıkması ve küçük boyutta hamsilerin...

 


Bilinçsiz avlanma nedeniyle boyutları küçülen hamsi için Karadeniz’de av yasağı uygulanıyor. Eskişehir’de hamsinin kilosu 60 liradan satılmaya başlandı. 


Bu yıl Karadeniz’de hamsinin az çıkması ve küçük boyutta hamsilerin yakalanması nedeniyle, fiyatları da tavan yaptı. Türkiye’nin birçok yerinde hamsinin kilosu 30 liradan aşağıya düşmezken Eskişehir’de 60 TL’den satılıyor. Hamsinin fiyatını görüp şaşıran vatandaşlardan bazıları da etiketinin fotoğrafını çekiyor. Son zamanlarda sosyal medyada da sıkça dile getirilen hamsi yasağı sadece Karadeniz’de uygulanıyor. Bilinçsiz avlanma sonucunda hamsilerin uygun büyüklüğe gelmeden tutulması tehlike arz ediyor.


AV YASAĞI FİYATLARIN YÜKSELMESİNE NEDEN OLDU


Karadeniz’de hamsinin az olması ve bilinçsiz avlanma nedeniyle küçük boyutta hamsilerin avlanmaması amacıyla Karadeniz’de uygulanan hamsi avı yasağı fiyatların yükselmesine neden oldu. Karadeniz’den hamsi gelmemesi nedeniyle Türkiye geneline Ege ve Marmara’dan hamsi balığı gönderiliyor. Ege ve Marmara’da da çıkan hamsinin ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle fiyatlar her geçen gün artıyor. Eskişehir’de bazı balık tezgahlarında hamsinin fiyatı 60 liralara kadar çıktı. Dondurulmuş hamsi 30 TL’den satılırken taze hamsi isd 60 liradan tezgahlarda alıcı bekliyor. Vatandaşlar hamsinin yemelik değil seyirlik olduğu düşüncesinde.


TEZGAHTA BULUNSUN DİYE GETİRİYORUZ


Eskişehir Köprübaşı Caddesi’nde 45 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Uğur, hamsi satışlarının düştüğünü belirterek, "Bilinçsiz avlanma nedeniyle tezgahlarda satacak balık bulamıyoruz. Bu sene pandemi bir taraftan balıkların az olması diğer taraftan işlerimizi olumsuz etkiledi. Dondurulmuş hamsiyi 30 liradan satarken taze hamsiyi ise 60 liradan satnaya çalışıyoruz. Alan var mı? Tabii ki de yok. Ama tezgahımız boş kalmasın, müşterilere yok dememek için getiriyoruz ve satmaya çalışıyoruz. Birçok vatandaş hamsinin 60 lira olduğuna inanmıyor. Tezgahın önünden geçiyorlar gerisin geriye gelip tekrar bakanlar hatta etiketinin fotoğrafını çeken vatandaşlar bile oluyor" şeklinde konuştu.


KIRMIZI ET İLE YARIŞIYOR


Geçtiğimiz ay kilosu 20 liralara kadar düşen hamsinin fiyatı yeniden yükselişe geçti. Vatandaşlar tarafından ’Hamsi uçuşa geçti’ espirilerine konu olan hamsi fiyatı adeta kırmızı et ie yarışır hale geldi. Kırmız et fiyatına yaklaşan hamsi fiyatı ne vatandaşı ne de esnafı memnun ediyor. Esnaf satamamaktan vatandaş ise alamamaktan şikayetçi. Fiyatı gören vatandaşlar, evlerine elleri boş dönmek durumunda kaldı.


TALEP BÜYÜK BALIKLARA


Hamsinin fiyatının artması nedeniyle vatandaşlar büyük balıklara talep göstermeye başladı. Balık tezgahlarında istavrit 30 TL, uskumru 20 TL, kaya levreği ve deniz levreği 45 TL, çupra 45, somon 55, sarı kanat çinekop 90 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.